*Nettavisen* Nyheter.

Tre norske soldater skadd i Afghanistan

Skadd i trafikkulykke i Meymaneh fredag.

19.12.08 22:07

Tre norske soldater er skadd i en trafikkulykke i Afghanistan fredag.

- Jeg kan bekrefte at norske soldater har vært involvert i en trafikkulykke like ved Meymaneh i Afghanistan. Det er tre norske soldater som er skadet, og vi holder nå på å kartlegge situasjonen, sier Tore Bjørheim ved Fellesoperativt hovedkvarter til tv2nyhetene.no.

Kjørte av veien
Ulykken skjedde da en Mercedes feltvogn kjørte av veien og rullet rundt nord for Meymaneh. Den skal ha skjedd rundt klokken 11.40 norsk tid, skriver Forsvaret i en pressemelding.

- Tre soldater er skadet. De blir nå evakuert til sykestua i Meymaneh for behandling, sier generalmajor Roar Sundseth, stabssjef ved Fellesoperativt hovedkvarter en pressemelding.

Det var en norsk forsyningskolonne på vei fra Meymaneh og tilbake til Mazar-e Sharif. Det er foreløpig uklart hva som var årsaken til ulykken.

To avorlig skadd
- En er lettere skadd, men de to andre er mer alvorlige men ikke livstruende skadd, sier generalmajor Roar Sundseth ved Fellesoperativt hovedkvarter til tv2nyhetskanalen.no.

Alle tre blir behandlet på sykehus i Meymaneh og legene der vil vurdere om de skal fraktes tilbake til det tyske sykehuset i Mazar-e Sharif og så eventuelt også videre til Norge.

Vinterføret kan være en årsak, for det har vært vanskelige kjøreforhold i det siste.

Værforholdene gjorde også til at helikopteret ikke kunne brukes i evakueringen på grunn av snø og dårlig sikt.

Alle pårørende er varslet.

Norge har i dag om lag 600 soldater i den NATO-ledede Isaf-styrken i Afghanistan. Hoveddelen av de norske styrkene befinner seg i Meymaneh i Faryab-provinsen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.