*Nettavisen* Nyheter.

Tre norske soldater skutt i Afghanistan

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Ble beskutt fra flere hundre meters hold.

10.04.11 22:50

Mens tre soldater jobbet med utvidelse av den norske leiren i Meymaneh, ble de truffet av flere prosjektiler.

- Soldatene ble beskutt med våpen fra langt hold. En av soldatene har fått et prosjektil som har truffet vedkommende i låret. En har fått et prosjektil som har truffet i den skuddsikre vesten - og den vesten har gjort jobben for å si det sånn. Og en tredjesoldat har fått en fragmentarisk skade i en arm, sier oberst og kommunikasjonssjef ved Forsvarets Operative Hovedkvarter, Petter Lindqvist, til Nettavisen.

Soldatene ble raskt tatt hånd om av legepersonell i campen, og sistnevnte skal allerede ha blitt skrevet ut fra sykehuset.

Angrepet skjedde i 17-tiden afghansk tid.

- Atskillig hundre meter
Lindqvist sier det er for tidlig å si noe om hvem gjerningspersonene kan være, eller hva slags våpen som er blitt benyttet.

- Dette er blitt avfyrt fra såpass langt hold at det er vanskelig å ha noe formening om dette. Camp Meymaneh ligger ute på et relativt flatt område. Vi snakker om atskillig hundre meter til området hvor det er naturlig det går an å beskyte fra uten at man blir gjenoppdaga og innhenta av patruljer med kjøretøy i løpet av kort tid, forklarer han.

Sikrer området
Afghanske sikkerhetsstyrker og personell fra leiren rykket umiddelbart etter skyteepisoden for å sikre området og for å gjøre nærmere undersøkelser. Rutiner og aktivitet i leiren skal allerede være gjenopptatt.

- Kommer soldatene til å bli værende i Afghanistan?

- Det er for tidlig å si noe om. Men det begynner etter hvert å bli mange som har vært involvert i lignende hendelser som da også har valgt å fortsette i Afghanistan. Om de fortsetter eller ikke er noe som de vil ta stilling til i samråd med de det er naturlig å samrå seg med, sier Lindqvist.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag