RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre norske soldater skutt i Afghanistan

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Ble beskutt fra flere hundre meters hold.

Mens tre soldater jobbet med utvidelse av den norske leiren i Meymaneh, ble de truffet av flere prosjektiler.

- Soldatene ble beskutt med våpen fra langt hold. En av soldatene har fått et prosjektil som har truffet vedkommende i låret. En har fått et prosjektil som har truffet i den skuddsikre vesten - og den vesten har gjort jobben for å si det sånn. Og en tredjesoldat har fått en fragmentarisk skade i en arm, sier oberst og kommunikasjonssjef ved Forsvarets Operative Hovedkvarter, Petter Lindqvist, til Nettavisen.

Soldatene ble raskt tatt hånd om av legepersonell i campen, og sistnevnte skal allerede ha blitt skrevet ut fra sykehuset.

Angrepet skjedde i 17-tiden afghansk tid.

- Atskillig hundre meter
Lindqvist sier det er for tidlig å si noe om hvem gjerningspersonene kan være, eller hva slags våpen som er blitt benyttet.

- Dette er blitt avfyrt fra såpass langt hold at det er vanskelig å ha noe formening om dette. Camp Meymaneh ligger ute på et relativt flatt område. Vi snakker om atskillig hundre meter til området hvor det er naturlig det går an å beskyte fra uten at man blir gjenoppdaga og innhenta av patruljer med kjøretøy i løpet av kort tid, forklarer han.

Sikrer området
Afghanske sikkerhetsstyrker og personell fra leiren rykket umiddelbart etter skyteepisoden for å sikre området og for å gjøre nærmere undersøkelser. Rutiner og aktivitet i leiren skal allerede være gjenopptatt.

- Kommer soldatene til å bli værende i Afghanistan?

- Det er for tidlig å si noe om. Men det begynner etter hvert å bli mange som har vært involvert i lignende hendelser som da også har valgt å fortsette i Afghanistan. Om de fortsetter eller ikke er noe som de vil ta stilling til i samråd med de det er naturlig å samrå seg med, sier Lindqvist.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere