Gå til sidens hovedinnhold

Tre nye bombeangrep på Mallorca

ETA tar på seg ansvaret for samtlige bomber på Mallorca søndag.

Søndag ettermiddag eksploderte det spansk politi omtaler som «en liten bombe» i en bar i byen Palma på ferieøya Mallorca. Like etter smalt bombe nummer to ved samme restaurant, melder CNN+.

Småbomber
Begge bombene skal ha inneholdt små mengder sprengstoff, og ifølge den spanske avisen El Pais ble ingen skadet i eksplosjonene.

Like etter klokka 18.30 får Reuters bekreftet av spansk politi at en tredje bombe har gått av.

- Det har vært en tredje eksplosjon under Plaza Mayor (hovedtorget, red. anm.), men det var en liten ladning - mindre enn de to foregående, sier sier en talsperson for regjeringen til Reuters.

Ingen personer er skadet etter eksplosjonene.

Dobbel varsel
De to første eksplosjonene skjedde på restauranten La Rigoletto i gata Paseo del Portitxol, langs stranden i Palma på Mallorca.

Har du tips eller bilder i saken?

SMS/MMS til 1930

E-POST til tips@nettavisen.no

RING 2100 6010

Den baskiske separatistorganisasjonen Euskadi ta Askatasuna (ETA) varslet i god tid at tre bomber ville gå av mellom klokka 12 og 18 søndag. Samtidig tok ETA ansvaret for ytterligere fire bombeangrep som til sammen tok livet av tre personer og etterlot mange skadde.

Advarslene, to i tallet, ble ringt inn til et drosjeselskap i den baskiske regionen av en mann som hevdet å være en representant for ETA, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

Plassert på toalettet
Politiet aksjonerte umiddelbart, og store sikkerhetsstyrker har brukt hele dagen til å sperre av det populære turistområdet. Bomben var ifølge avisen plassert i en strandbag på dametoalettet ved restauranten.

Det er ikke mer enn halvannen uke siden det gikk av to bomber på Mallorca. Minst to mistet livet i terrorangrepet 30. juli.

I en uttalelse gitt til den baskiske avisa Gara, kaller ETA angrepene et motsvar til den spanske regjeringens initiativ til å intensivere kampen mot organisasjonen, melder CNN.

- Når Spania svarer med våpen, vil vi svare med våpen, heter det i uttalelsen.

ETA ble grunnlagt i 1959 for å skille de baskiske områdene i Spania og Frankrike fra de respektive land og danne en selvstendig stat. Siden grunnleggelsen har organisasjonen stått bak en rekke terroraksjoner som har ført til minst 821 døde.

EU og USA har ført opp organisasjonen som en terrorgruppe.

Kommentarer til denne saken