Tre nye fra Sony Ericsson

Foto: (Sony Ericsson)

Sony Ericsson lanserer to nye Walkman-mobiler og en ny designmobil.

07.01.08 14:22

Da Nettavisen rett før jul oppsummerte fjoråret, var vi ikke overveldende positive til Sony Ericssons nye mobiltelefoner i 2007. Nå lanserer selskapet årets første, nye modeller.

Walkman med GPS
Blant nyhetene finner vi Sony Ericsson W760i. Som navnet antyder er dette et nytt tilskudd til selskapets populære Walkman-familie.

Sony Ericsson W760i er en skyvemobil med 2,2 tommer stor skjerm, store tydelige taster og en rekke godsaker under panseret.

Telefonen er den første fra selskapet med innebygd GPS med Wayfinder Navigator. Dermed går Sony Ericsson i Nokias fotspor og tilbyr GPS-navigasjon uten ekstrautstyr. GPS-funksjonen kan kombineres med treningsprogrammet Tracker som forteller deg hvor lenge, hvor langt og hvor fort du har løpt.

W760i har siste versjon av selskapets Walkman-spiller og kommer med et minnekort på 1 GB. Dermed har du plass til rundt 250 låter i god kvalitet uten å investere i ekstra minnekort.

Som om ikke det var nok, er W760i en real spilltelefon. Her har du både egne spillknapper og en rekke spillfunksjoner, bevegelsesbetjening og widescreen-muligheter.

Liker du å ta bilder med mobilen, får du i W760i også et kamera som tar bilder i 3,2 megapikslers oppløsning.

I tillegg har W760i fått støtte for det meste av mobilteknologi, så du alltid har tilgang til den raskeste teknologien tilgjengelig. I storbyen kan du med andre ord nyte godt av turbo-3G hastigheter, mens du i mer grisgrendte strøk har nedlastingsmuligheter via den litt treigere edge-teknologien.

Telefonen har samme formfaktor som W580i, som falt svært godt i smak i Nettavisens test. W760i har Walkman-funksjonene SensMe, som kan styre musikk etter humøret ditt, Track-ID som gjenkjenner låta du hører på og innebygd stereohøyttaler.

Sony Ericsson W760i kommer på markedet i løpet av andre kvartal 2008.

Flipptelefon med Walkman
I tillegg til toppmodellen W760i har Sony Ericsson lansert den slanke flipptelefonen W350i. Selskapet har tidligere hatt et par avanserte forretningsmobiler med flipp, men W350i er den første med utvendige musikknapper. Knappene på fremsiden av flippdekslet gir deg enkel og rask tilgang til musikksamlingen din, og skal du bruke talltastaturet kan flippen åpnes veldig enkelt.

De nye egendedikerte knappene for musikknavigering har fått navnet Walkman on Top, og gjør at W350i kan betjenes på samme måte som en dedikert MP3-spiller. Telefonen kommer med et minnekort på 512 MB. Dermed har du plass til godt over hundre låter i god kvalitet, og rundt det dobbelte dersom du er villig til å fire litt på kravene.

Som de fleste andre telefonene i Walkman-familien har W350i støtte for musikkgjenkjenningstjenesten Track-ID. Tjenesten lar deg spille inn 10 sekunder av låta du hører på, og sjekker mot en database hvilken låt det er. Artig og kjekk tjeneste om du er usikker på hva du hører på.

Noen teknologi-kjempe er W350i derimot ikke. Kameraet tar bilder med 1,3 megapikslers oppløsning, og telefonen har kun Edge som tilgjengelig nedlastingsteknologi. Skjermen er 1,9 tommer stor og med en skuffende dårlig oppløsning på 176x220 punkter.

Sony Ericsson W350i vil være tilgjengelig i løpet av andre kvartal 2008.

Design-kopi
Den tredje nykommeren fra Sony Ericsson har fått navnet Z555 og et utseende som minner mest om Nokias nye designmodeller i Prism-serien.

Z555 er en foldemobil, og som på flere av selskapets tidligere designmobiler er skjermen på utsiden skjult. Når det skjer noe på mobilen, lyser skjermen opp gjennom prismeoverflaten.

Kikker vi under overflaten, er ikke Z555 noen superspennende mobiltelefon. Den har riktignok bevegelsessensorer som gjør at du skal kunne håndtere samtaler ved å vifte litt med mobilen, men ellers er den ganske stusselig utrustet.

Kameraet tar bilder i 1,3 megapikslers oppløsning. For noen år siden var dette imponerende, men i løpet av de siste årene har stort sett alle mobilprodusenter økt oppløsningen til 2, 3,2 eller 5 megapiksler.

Skjermen er heller ikke spesielt god. Den indre skjermen måler 1,9 tommer og har en oppløsning på 176x220 punkter. Ikke spesielt mye å skryte av, med andre ord. Er du ute etter en lekker, men enkel mobiltelefon holder dette allikevel sannsynligvis mål.

Som på W350i har Sony Ericsson droppet både 3G og turbo-3G. Skal du laste ned musikk, e-post eller surfe på mobilen, bør du med andre ord belage deg på at dette kan ta litt tid.

Sony Ericsson Z555 skal være tilgjengelig allerede i løpet av årets første tre måneder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.