*Nettavisen* Nyheter.

Tre nye meldinger om syke hunder

 

Veterinærinstituttet har obduserte flere hunder som man mistenker er rammet av en fortsatt ukjent sykdom. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Mattilsynet har siden torsdag mottatt tre nye meldinger om syke hunder i forbindelse med det pågående sykdomsutbruddet.

De tre hundene har lignende symptomer på sykdom, og tilfellene er fra Akershus og Troms. Dette er tilfeller som er meldt direkte til Mattilsynet, og ikke som tilbakemelding via spørreundersøkelsen som er sendt ut til veterinærer rundt om i landet.

Ifølge tall fra spørreundersøkelsen har det så langt vært minst 173 tilfeller med blodig diaré hos hunder siden 1. august. Alvorlighetsgraden er varierende.

Les også: Mattilsynet: 173 hunder syke med blodig diaré siden august

Så langt er anslagsvis 43 hunder, fra tolv forskjellige fylker, med lignende symptomer på sykdom døde, ifølge Mattilsynet. Kartleggingen viser at det er nesten 90 forskjellige hunderaser som har hatt lignende symptomer.

– Dette sier noe om hvor utfordrende det er å finne eventuelle fellestrekk eller forbindelser mellom sykdomstilfellene. Vi jobber hardt med å finne ut av hva som er årsaken til sykdomstilfellene, men det er ikke sikkert vi klarer å peke på noe spesifikt, sier Ole-Herman Tronerud, seniorrådgiver og veterinær i seksjon dyrehelse i Mattilsynet i en pressemelding.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.