RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre nye prekvalifisert for sokkelen

Sist oppdatert:
Oljedirektoratet har i dag sendt ut de tre siste prevalifiseringsmeldingene for 2004, og PA Resources og Altinex Oil må dermed ventet til neste år
De tre selskapene som nå har blitt prekvalifisert som rettighetshavere og oepratører på norsk sokkel er tyske Wintershall, amerikanske Noble Energy og britiske Centrica.

Dermed har syv selskaper i løpet av året blitt prekvalifisert som rettighetshavere på norsk sokkel. I tillegg til de syvprekvalifisert, har DNO blitt rekvalifisert.

Oljenykommerne Altinex Oil og PA Resources som begge har søknader inne må dermed smøre seg med tålmodighet inn i det nye året.

De andre prekvalifisert selskapene i år er Sumitomo, Oranje Nassau, Lundin Petroleum og Endeavour. Kun Lundin av disse er kvalifisert som operatør.

- Når så mange nye selskap ønsker å etablere seg på norsk sokkel i løpet av ett år oppfatter vi det som et tegn at Norge fortsatt er et attraktivt sted å lete etter og utvinne petroleum, sier sjefingeniør Ståle Thorsen i Oljedirektoratet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere