Gå til sidens hovedinnhold

Tre nye smittetilfeller i Moss

Tre nye personer er bekreftet smittet av koronaviruset i Moss. Totalt er det registrert 21 nye smittetilfeller på to uker.

De tre smittetilfellene gjør at det er registrert 126 tilfeller av koronavirus i Moss totalt, skriver Moss Avis tirsdag formiddag.

På en pressekonferanse mandag slo Moss kommune alarm og varslet om et lokalt smitteutbrudd der smittekilden ennå ikke var kjent. På det tidspunktet var det registrert 21 nye smittetilfeller de siste to ukene.

Mistanken har vært at smittetilfellene kan spores tilbake til en privat fest. Mandag bisto politiet Moss kommune med å spore opp de som var ansvarlige og deltakerne på festen.

Fra midten av mai og fram til 14. juli hadde Moss kun ett enkeltstående smittetilfelle.

- Vårt koronateam jobber nå på spreng med smitteoppsporing – og har god dialog med både smittede, nærkontakter av de som er smittet og også i miljøet rundt, uttalte ordfører Hanne Tollerud mandag.

Les også: Lokalt smitteutbrudd med korona i Moss: 21 nye tilfeller på 14 dager


Tidslinje - lokalt koronautbrudd i Moss

  • 14. juli rapporterte Moss kommune to nye smittetilfeller. Smittetilfellene var nærkontakter til hverandre og kunne knyttes til utenlandsreise til et såkalt grønt land.
  • 16. juli rapporterte kommunen ytterligere ett smittetilfelle. Vedkommende var nærkontakt, og i familie med smittetilfellene rapportert 14.juli.
  • 22. juli rapporterte Moss ett nytt smittetilfelle som kunne knyttes til utenlandsreise, også dette til et grønt land. Det er ingen tilknytning mellom dette tilfellet og de vi rapporterte 14. og 16.juli, ifølge kommuneoverlegen.
  • 24. juli rapporterte kommunen fem nye smittetilfeller hvorav fire av disse var nærkontakter, og i familie, til smittetilfellet rapporterte 22. juli. Det siste smittetilfellet har ingen tilknytning til de fem andre smittetilfellene.
  • 26. juli rapporterte kommunen ti nye smittetilfeller der alle tilfellene var nærkontakter til det siste tilfellet som ble rapportert 24. juli. Det samme gjelder for de to tilfellene som har fått påvist smitte siste døgn.
  • 27. juli holdt Moss kommune pressekonferanse og rapporterte om ytterligere to personer i kommunen med påvist koronasmitte. Antallet smittetilfeller var dermed oppe i 21 på 14 dager.
  • 28. juli melder Moss kommune om tre nye personer med bekreftet koronavirus.

(Kilde:

Moss kommune

)

Les også

Seks måneder siden WHO slo alarm: Her skyter pandemien fart

Kommentarer til denne saken