RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre Obeng-mål mot Fredrikstad

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Vålerengas juniorlag innledet treningskamp-sesongen med å slå Fredrikstad 4-2 i Vallhall. Dagens mann var tremålscorer Dennis Obeng.

- Gutta gikk på banen med et klart mål om å vinne kampen i dag, og de leverte varene. Vi er veldig fornøyd med å være tilbake på vinnersporet etter tapene i Ålesund, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

Etter en forholdsvis jevn start tok Vålerenga kommandoen etter knappe ti minutter. En høy klarering fra Kent Brekke Jensen havnet hos Dennis Obeng på Fredrikstads sekstenmeter. Obeng la ballen død før han elegant vendte bort to FFK-forsvarere og plasserte ballen forbi keeper og opp i venstre hjørne.

Bare to minutter senere doblet hjemmelaget ledelsen. Fredrik Carlsen fant Dennis Obeng utenfor FFKs sekstenmeter. Obeng spilte gjennom Formose Pape Mendy som forserte et par meter før han overlistet bortelagets keeper fra skrått hold.

VIF økte ledelsen
FFK hadde ikke mye å by på før pause, men var farlig frempå etter drøye halvtimen. Skuddet fra seksten meter gikk imidlertid utenfor målet til Robin Vikskjold. Minuttet etter var det i stedet duket for nok et VIF-mål. Fredrikstads keeper fikk ikke kontroll på ballen etter en corner, midtstopper Kristoffer Thuen fanget ballen og fikk lagt inn til Dennis Obeng som var på rett plass til rett tid og headet inn 3-0 fra to meter.

Vålerenga hadde nå et solid grep om kampen, men en personlig feil på midtbanen ga Fredrikstad en sjanse til redusering. Michael Trulsen grep den og scoret alene med VIF-keeper Robin Vikskjold.

- Vi spilte veldig bra i førsteomgang og det var unødvendig å slippe inn mål på den måten vi gjorde, men vi gjør mye bra offensivt, sier Holter.

Jevnere etter pause
Andreomgang var jevnere enn den første og mange bytter førte til at begge lag slet med å få spillet til å sitte. Dennis Obeng var imidlertid fortsatt på banen og etter drøye kvarteret så FFK-forsvaret ingen annen løsning enn å felle han på vei inn i straffefeltet. Vålerenga fikk straffe og Obeng satt selv ballen sikkert i nettet. Stillingen holdt seg til minuttet før full tid da Abdishakoor Egeh pirket inn et reduseringsmål fra kort hold.

- Det er bra å score fire mål mot et brukbart Fredrikstad-lag, men begge baklengsmålene kommer av dumme feil. Det er unødvendig selv om det er tidlig på året. Men alt i alt var denne kampen et steg videre i forhold til det vi presterte forrige helg.

- Gutta gjennomførte godt. Det ble litt surr mot slutten, men vi gjorde mange bytter og laget hang ikke helt sammen. Vi var bra frem til 4-1.

Etter tre tap på fire kamper i Color Line Cup i Ålesund var Vålerenga sugne på seier.

- Vi ville ha tilbake seiersfølelsen og det var deilig å vinne igjen. Gutta viste at de har lært av gamle feil og vi var bedre defensivt i dag enn vi har vært i det siste. Robin Vikskjold spilte en god kamp i målet og den bakre fireren viste fremgang.

Obeng viste klasse
Fjorårets junior-toppscorer Dennis Obeng har i januar vist at han har beholdt scoringsformen fra jubelsesongen. Spissen har scoret syv mål på fire kamper i år og var involvert i alt Vålerenga foretok seg offensivt så lenge han var på banen.

- Dennis er i en klasse for seg selv på juniornivå. Både i dag og i Ålesund viste han at han kan avgjøre på egenhånd. Akkurat nå er han for god til å spille juniorfotball. Han skal spille mye i andredivisjon denne sesongen og vil utvikle seg videre. I dag viste han veldig høy klasse, skryter juniortreneren.

- I tillegg synes jeg at Ilias el-Hafedi gjorde en solid debut på førstelaget. Han står på hele tiden og skaper problemer for Fredrikstad med sin uforutsigbarhet. En veldig positiv match. Fredrik Carlsen vet vi at leverer hver gang. Han jobber og sliter og er god på midten.

Tøffere neste helg
Neste helg venter robust motstand for juniorlaget. 2. divisjonslaget Eidsvold-Turn kommer til Vallhall og skal gi unggutta en forsmak på hva som venter dem på rekruttlaget.

- Kampen neste helg er en kjempeutfordring. Da får vi en pekepinn på om gutta er modne for andredivisjonspill allerede eller om de trenger hele vinteren. Mange får bryna seg skikkelig og spillere som Dennis Obeng får vist seg mot voksne motstandere.

- Jeg tror ikke at vi er så langt unna. De første 60 minuttene i dag holder i hvert fall høyt 3. divisjonsnivå, avslutter Holter.

Vålerenga – Fredrikstad 4-2 (3-1)
Vallhall – ca 100 tilskuere

Mål: 1-0 Dennis Obeng (8), 2-0 Formose Pape Mendy (10), 3-0 Dennis Obeng (39), 3-1 Michael Trulsen (45), 4-1 Dennis Obeng (61), 4-2 Abdishakoor Egeh (89)

Gule kort Vålerenga: Robin Vikskjold, Formose Pape Mendy, Ilias el-Hafedi

Vålerengas lag (4-4-2): Robin Vikskjold (Joakim Trzebinski fra 75) – Amin Nouri (Christer Jensen fra 45), Martin Fermin (Fredrik Thapper fra 45), Kristoffer Thuen (Morten Lie fra 45), Kent Brekke Jensen – Adnan Haidar, Fredrik Carlsen (Nikolai Djupesland fra 75), Harmeet Singh (Joakim Bekken fra 45), Formose Pape Mendy – Ilias el-Hafedi, Dennis Obeng (Felix Stephensen fra 68)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere