*Nettavisen* Nyheter.

Tre omkom etter flystyrt i Trøndelag

Redningsmannskap kom etterhvert fram til området hvor et småfly havarerte fredag ettermiddag. Det var dårlig vær med lavt skydekke da et tyskregistrert flyet med 3 personer ombord traff en en fjellside på østsiden av Sørvatnet i Bjugn kommune. Foto: Lornts Eirik Gifstad

Et tyskregistrert småfly styrtet fredag i Bjugn i Trøndelag. Det hadde følge med et annet fly som landet trygt.

10.08.12 21:42

Et småfly styrtet inn i en fjellskrent ved Sørvatnet i Bjugn kommune på Fosen, skriver Adressa.no.

- Klokken 12.30 fikk vi melding om at et Cessna-fly hadde styrtet ved Sørvatnet i Bjugn. Flyet er lokalisert, og det skal ha vært tre personer om bord, sier operasjonsleder Leif Berglund ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Nettavisen.

Operasjonslederen forteller at flyet er totalhavarert.

- Bensinlukt
- Ifølge redningsmannskapene på stedet karakteriseres skroget som et vrak. Det befant seg tre personer om bord på flyet, sier pressetalsmann Per Fjeld i Hovedredningssentralen Sør-Norge, til Nettavisen.

- Alt av tilgjengelig redningsmannskap er sendt til ulykkesstedet. Stedet burde være lett tilgjengelig for mannskapene, sier Fjeld.

- Helikopter fra Norsk luftambulanse er i området, og det lukter en del bensin. Vi har redningsmannskaper på vei opp dit. Flyet ligger 200 meter opp i fjellet øst for Sørvatnet. Det er et tyskregistrert fly, sier Berglund.

Alle de tre om bord ble funnet omkommet.

- De omkomne skal være tyske borgere, og den tyske ambasaden i Oslo er varslet. De bistår i arbeidet med varsling av pårørende og indentifisering. Navn, alder og kjønn blir ikke frigjort før nødvendig varsling er foretatt, trolig i løpet av lørdag formiddag, skriver politiet i en pressemelding fredag kveld.

Politiet har sperret av området og opprettet vakthold.

- Kriminalteknikere er på stedet for å foreta nødvendige undersøkelser. De omkomne blir fraktet ut av området i kveld og bragt til St. Olavs Hospital for obduksjon, står det videre.

Statens Havarikommisjon for Transport, Luftfartsseksjonen, er varslet og vil ankomme stedet og starte sitt arbeide lørdag morgen.

Tre fly i følge
Flyet var av typen Cessna 172, og var på vei sørover til Værnes flyplass i Trondheim. Etter flyplanen lettet det fra Leknes i Lofoten. Det hadde følge med et annet fly, også tyskregistrert. Dette flyet kom seg trygt ned på Værnes. Ifølge Hovedredningssentralen Sør-Norge lettet flyene med syv minutters mellomrom.

Det var meldt liten kuling og noe nedbør i området flyet styrtet, som er fem kilometer sydøst for Lysøysund. Men bort sett fra Luftambulansen, har ikke redningsmannskaper store problemer med å komme seg til stedet langs bakken.

Ifølge Brannsjef i Fosen brann-og redningstjeneste, Johan Uthus, var flyet ett av tre som dro i følge fra Leknes i Lofoten.

- De tre skilte lag på Helgelandskysten da det ene flyet landet for å etterfylle drivstoff. Fly nummer to fløy rett til Værnes, mens flyet som nå er havarert fulgte sørover , opplyser operativ sjef Morten Tjønnland ved Avinors kontrollsentral i Bodø.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.