Tre personer alvorlig skadd etter trafikkulykke

ULYKKE: Åtte personer, derav tre alvorlig er skadd etter en frontkollisjon mellom to biler i Strynefjellet onsdag ettermiddag.

ULYKKE: Åtte personer, derav tre alvorlig er skadd etter en frontkollisjon mellom to biler i Strynefjellet onsdag ettermiddag. Foto: Skjermdump/Google maps

Åtte personer er involvert i en frontkollisjon mellom to biler langs riksvei 15 ved Strynefjellet. Tre personer er kjørt til St. Olavs hospital i Trondheim med luftambulanse.

12.06.19 22:29

Klokken 17.19 meldte Innlandet politidistrikt på Twitter om en kollisjon mellom to biler langs riksvei 15 i Strynefjellet. Ulykken skal ha skjedd klokken 17.09.

Det er totalt åtte personer involvert i ulykken, alle er skadet, og tre personer er alvorlig skadd. Ifølge NTB er det kun voksne mennesker involvert i ulykken der en bil skal ha kommet over i motsatt kjørefelt.

Ingen av sjåførene av bilene er blant dem som er alvorlig eller kritisk skadd, men politiet har ikke fått avhørt dem onsdag, det melder NTB.

De to som er hardest skadd, er en kvinne i 20-årene og en kvinne i 60-årene.

Klokken 19.27 melder Innlandet politidistrikt på Twitter at tre personer blir flydd til St. Olavs hospital i Trondheim, Ålesund og Førde. Den ene personen er kritisk skadd.

De resterende fem personene kjøres til sykehusene i Lillehammer, Ålesund og Førde.

- Det er snakk om en frontkollisjon og alle nødetatene er på stedet. Vi vet ikke mye enda, men vi jobber med å få oversikt nå, sier operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Kjartan Waage til Nettavisen.

Klokken 18.24 melder Innlandet politidistrikt på Twitter at flere luftambulanser flyr til stedet.

Veien ble stengt etter ulykken. Det fantes heller ingen omkjøringsmuligheter på stedet, og operasjonslederen opplyste at veien ville være stengt sålenge nødetatene jobbet på stedet.

Klokken 19.47 melder Innlandet politidistrikt på Twitter at politiet nå begynner med manuell dirigering på stedet.

Like før klokken 21 melder politiet i Innlandet at riksvei 54 nå er ryddet og åpen for fri ferdsel.

Veitrafikksentralen anbefaler bilister om å søke alternative ruter, da veien kan forbli stengt en stund utover kvelden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.