Det var ni personer i turfølget. De skredtatte hadde skredsøker på seg, og ble raskt funnet. Politiet opplyser torsdag ettermiddag at turfølget var fransk.

– Innringeren opplyste at tre personer ble tatt av skredet. De øvrige seks har jobbet med å grave fram de tre som ble tatt av skredet, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen i politiet til NRK.

Sent torsdag ettermiddag jobbet politiet med å identifisere de omkomne og varsle de pårørende.

Les også: Betydelig snøskredfare i påskefjellet

Starter SMS-varsling fredag

Store ressurser ble satt i sving i forbindelse med skredet i Lyngen.

Lyngen kommune satte også krisestab i forbindelse med ulykken.

– Dette er en forferdelig tragisk inngang på påsken. Det er en risiko med å gå i fjellet, og den risikoen resulterte i et tragisk utfall i dag. Vi er trent i disse situasjonene og har et turfølge å ivareta nå, sier Lyngen-ordfører Dan-Håvard Johnsen til VG.

Samtidig skriver TV 2 at skredet skjedde dagen før Lyngen kommune skulle begynne å sende ut SMS-varsling på engelsk til turister om farene i fjellet.

– Tragisk nok sendes den første SMS-en ut i morgen, sier ordføreren til kanalen.

Les også: Flere skadd i snøskred onsdag – skredfaren fortsetter utover i uka

Betydelig snøskredfare

Skredet skal ha gått i Kavringtinden. Nordlys meldte at nødetatene og luftambulansen ble sendt ut etter at de fikk melding om skredet onsdag ettermiddag.

Varslingstjenesten varsom.no melder om at et er betydelig snøskredfare, oransje farevarsel, i store deler av Troms. To personer ble også tatt i et snøskred i Lyngen onsdag, men de ble ikke skadd.