*Nettavisen* Nyheter.

Tre personer drept i ukens demonstrasjoner i Thailand

Bangkok (NTB-AFP-DPA): En sikkerhetsvakt ble skutt og drept under en demonstrasjon mot den thailandske regjeringen i Bangkok lørdag. Mannen er den tredje omkomne denne uken i den politiske uroen i landet.

10.07.14 14:36

Tre andre personer ble såret da noen skjøt med en rifle fra en bil mot demonstrantene tidlig lørdag morgen.

Det opplyser alarmsentralen i byen. Det er foreløpig ikke kjent hvem som skjøt mot demonstrantene, som var samlet ved en av regjeringsbygningene i den thailandske hovedstaden.

Den siste måneden har det vært en rekke store demonstrasjoner i Bangkok med krav om at statsminister Yingluck Shinawatra og regjeringen går av. Shinawatra har svart på kravet med å oppløse nasjonalforsamlingen og varslet nyvalg i februar, men demonstrantene har sagt de vil sabotere valget. De krever politiske reformer før de vil delta i et valg.

Torsdag ble en politimann skutt og drept da demonstranter forsøkte å storme en sportsarena hvor det foregikk forberedelser til nyvalget. Også fredag døde en demonstrant av skuddskader.

Opposisjonen ser på Shinawatra som en forlenget arm for sin eldre bror, landets tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, som ble styrtet i et militærkupp i 2006 og som siden har levd i eksil. (©NTB)

Annonsebilag