RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre personer fikk en verst tenkelig start på det nye året

Rakettene lyste opp himmelen, mens brannvesenet var i fullgang med å slukke brannen i Hubroveien.
Rakettene lyste opp himmelen, mens brannvesenet var i fullgang med å slukke brannen i Hubroveien. Foto: Erlend Hykkerud (Finnmark Dagblad)
Slukket brann mellom nyttårsrakettene.

Det ble en hektisk start på det nye året for brannvesenet i Alta. De fikk melding om en brann i et kommunalt leilighetskompleks med tre leiligheter i Hubroveien i Gakori, og rykket ut like etter 22.30, skriver Finnmark Dagblad.

Tre personer hadde bostedsadresse i leilighetene, og det tok litt tid for politiet å få avklart hvor én av de tre personene befant seg. I løpet av den første timen inn i det nye året kom politiet i kontakt med den aktuelle personen. Dermed var det ingen som kom til skade i brannen.

– Det var to personer i en av leilighetene, som ble varslet, og 23.40 var boligene overtent, forteller operasjonsleder Lars Jørgen Kleven i Vestfinnmark politidistrikt til Finnmark Dagblad.

Brannen skal ha startet i en bod på utsiden av bygget.

- Gikk veldig fort
Brannvesenet kom raskt til stedet, og fikk varslet beboerne i bygget og i naboleilighetene.

- Vi hadde en mann ganske tidlig på stedet, og vi fikk ut beboerne og evakuert naboene. Det gikk veldig fort, og det gikk ikke mange minuttene før boligen var overtent. Den første leiligheten hadde full overtenning, og brannen spredte seg via kaldloftet. Så det var viktig å hindre spredning, og de andre byggene ble dekket med skum, forteller brannmann Roger Thorsen som ledet slukningsarbeidet natt til 1. nyttårsdag.

Da de skulle sende inn røykdykkere for å sjekke den siste leiligheten hadde de ikke sjans til å komme seg inn.

- Det var såpass varmt i leiligheten at man ikke kom til.

Raketter
Brannen skjedde før nyttårsfeiringen hadde tatt til for alvor i Gakori-området. Midt under slukningsarbeidet ble det skutt opp nyttårsraketter.

- Det var litt spesielt med raketter under slukningsarbeidet, men jeg regner ikke med at mange enset at det ble skutt opp raketter da det sto på, forteller Thorsen, som også er leder for forebyggende i Alta brannvesen.

God jobb
Det ble tatt i bruk både lift, og brannbilen til Avinor bisto også for å få kontroll på brannen i Hubroveien. Avinor-bilen ble brukt i to omganger. I løpet av morgentimene var brannen helt slukket.

- Det ble drevet litt etterslukking i morgentimene, forteller forebyggende lederen, som trekker fram innsatsen til hans brannmannskap.

- Det er ikke noe å si på innsatsen til mannskapet, ut ifra slagkraften og brannbildet. For det ble en lang økt, avslutter Roger Thorsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere