Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre personer funnet i live i ruinene i Nepal

RYDDER: Bildet viser frivillere som forsøker å rydde i sammenraste byer. Fremdeles er mange savnet etter jordskjelvet. Søndag ble tre personer funnet i live.
RYDDER: Bildet viser frivillere som forsøker å rydde i sammenraste byer. Fremdeles er mange savnet etter jordskjelvet. Søndag ble tre personer funnet i live. Foto: Wolfgang Rattay (Scanpix)
Sist oppdatert:
To kvinner og en mann er funnet i live under ruinene av sammenraste bygninger i en landsby i Nepal, opplyser en politikilde.

De tre ble funnet søndag, åtte dager etter at et kraftig jordskjelv tok livet av tusenvis av mennesker.

De tre lå under murblokker i landsbyen Kerabari i Sindhupalchowk-distriktet.

Lørdag sa en talsmann for Neplas innenriksdepartement at det ikke lenger var håp om å finne flere overlevende.

LES OGSÅ: Dødstallet i Nepal over 7.000

LES OGSÅ: Fire måneder gammel baby reddet fra ruinene

Antall omkomne etter jordskjelvet i Nepal kan bli langt høyere etter hvert som redningsarbeidere når fram til avsidesliggende landsbyer, sier Nepals finansminister.

- Det finnes fortsatt landsbyer hvor vi vet at alle husene er ødelagt, men som vi ennå ikke har greid å komme fram til. Etterskjelvene har ikke avtatt, og vi venter at det endelige dødstallet vil bli langt høyere, sa finansminister Ram Sharan Mahat søndag.

Over 7.000 er så langt bekreftet omkommet. Redningsarbeidet pågår nå blant annet i Langtang-området, som er populært for fotturister. Søndag ble det meldt at det er funnet 50 døde mennesker i området, hvorav seks er utlendinger.

De døde er funnet på ulike steder, hvorav noen lå begravd under sammenraste bygninger. Om lag 100 utlendinger er fortsatt savnet i Lantang.

Samtidig har redningsmannskap reddet ut 350 personer, halvparten av dem turister eller guider, opplyser en lokal tjenestemenn.

Ifølge myndighetene har man så langt funnet 54 omkomne utlendinger i hele Nepal etter skjelvet, flere av dem var på klatreekspedisjoner i Mount Everest.

LETER: Her franske redningsarbeidere i ruinene etter jordskjelvet.

MIRAKEL: 15 år gamle Pema Lamable ble reddet ut av ruinene fem dager etter jordskjelvet som rammet Nepal.Nå er tre personer til funnet i live etter åtte dager i ruinene.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!