Losen på «Sola TS», vaktsjefen på KNM «Helge Ingstad» og en ansatt på trafikksentralen på Fedje har status som mistenkte etter at fregatten KNM «Helge Ingstad» kolliderte med tankskipet «Sola TS» høsten 2018, det opplyser politiet til NRK.

Losen på tankskipet er ifølge kanalen mistenkt for brudd på navigasjonsreglene. Vaktsjefen hos fregatten var ansvarlig på broen i forbindelse med sammenstøtet.

- Også her er navigasjonsreglene en del av temaet, samt om man uaktsomt har forårsaket en skade som lett kunne medføre tap av menneskeliv, sier Vest polidistrikts påtalansvarlige, Ole Bjørn Mevatne til NRK.

Ingen er siktet i saken.

Politiet har gjennomført omtrent 60 avhør i saken. Natt til tirsdag ble ulykken rekonstruert.

Sju personer kom lettere til skade da fregatten og tankbåten Sola TS kolliderte ved Stureterminalen i Øygarden kommune i Hordaland 8. november 2018.

Tankskipet har 625.000 fat råolje om bord, men det skal ikke være hull på skipet. Fra fregatten er oppstått en mindre diesellekkasje, opplyser Hovedredningssentralen for Sør-Norge til NTB.

Fregatten hadde det 137 mann om bord, mens det var 23 mann i tankbåten. Først ble 127 mann fra fregatten evakuert over i et annet fartøy, mens ti av mannskapet ble igjen på skipet. Ved 6.30-tiden besluttet kapteinen om bord på kapteinen at også de siste ti om bord skulle forlate skipet.