*Nettavisen* Nyheter.

Tre personer hoppet fra brennende hus

BLUSSET OPP: Brannen i Vestfoldgaten startet i tretiden, og i femtiden natt til søndag blusset den opp igjen. Tre personer som var i huset da brannen startet hoppet ut av vinduet i andre etasje for å redde seg ut. Foto: Peder Gjersøe (NTB scanpix)

Tre personer hoppet fra vinduet andreetasje da en kraftig brann brøt ut i Vestfoldgaten i Tønsberg natt til søndag.

18.01.15 11:25

En kvinne i 60-årene ble alvorlig skadet i forbindelse med brannen, og er innlagt på Sykehuset i Vestfold, skriver Tønsbergs Blad.

I tillegg er en kvinne i 50-årene innlagt med moderate skader, og en mann i 50-årene behandles for lette skader, opplyser sykehuset.

Alle som var i bygningen kom seg ut.

Politiet og brannvesenet fikk melding om brannen klokken 03.08, og ved femtiden brant det fortsatt i bygningen. Et vitne forteller at flammene da var synlige i taket.

- Brannen startet i førsteetasje og har brent gjennom andreetasje og på loftet, så bygningen har store skader, forteller han.

Mannskaper fra brannvesenet i Stokke ble sendt for å hjelpe til med slukningsarbeidet da brannen.

Kan ha bidratt til å redde liv

Brannmester Harald Nordnes forteller på Facebook-siden til Vestfold Interkommunale Brannvesen at flammene sto ut av vinduene i både 1. og 2. etasje da brannvesenet kom til stedet.

– I utvarslingen fikk vi beskjed om at det var tre personer inne og at de ikke kom seg ut, men de var heldigvis ute da vi kom fram. Kvinnen i 1. etasje hadde oppdaget brannen, varslet nødetatene og tok seg opp i 2. etasje for å varsle de som bodde der. Hun lyktes med det, men ingen av dem kunne ta seg ut igjen via trappen. Derfor måtte de tre hoppe fra ett vindu ut mot Vestfoldgaten, forteller Nordnes.

– Beboeren i første etasje kan ha bidratt til å redde livet til de to som oppholdt seg i andre etasje i den horisontaldelte tomannsboligen i Tønsberg, heter det på Facebook-siden

Slukket

Like før klokken seks forteller vaktleder Bjørn Henriksen ved 110-sentralen at mannskapene på stedet har kontroll på brannen og driver med etterslukking.

Bolighuset har fått store skader, men er ikke nedbrent.

To nabobygg ble evakuert mens slokkearbeidet pågikk, men alle fikk flytte hjem igjen i morgentimene søndag.

Les flere saker fra Tønsbergs Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.