Gå til sidens hovedinnhold

Tre personer pågrepet etter Manchester-angrepet

Nå jakter britisk politi på en mulig medsammensvoren av Salman Abedi.

Onsdag ettermiddag bekrefter politiet i Manchester at tre personer er pågrepet sør i byen, melder Channel 4.

Tidligere onsdag gikk innenriksminister Amber Rudd ut og sa at den mistenkte selvmordsbomberen, Salman Abedi (22), trolig ikke handlet alene, skriver BBC.

- Det var et mer sofistikert angrep enn de vi har sett før, og det virker sannsynlig - mulig - at han ikke handlet alene, sa Rudd.

Fra før av er én person pågrepet, broren til Abedi. Abedi ble selv drept i selvmordsangrepet.

Politiet jakter mulig bombemaker

BBC meldte onsdag at bomben som ble brukt i terrorangrepet mandag kveld, trolig var laget av andre enn angriperen, men uten å oppgi kilder for opplysningene.

Ifølge Reuters søker politiet etter personen som kan ha lagd bomben som ble brukt i angrepet.

LES OGSÅ: Her er ofrene etter Manchester-terroren

Kan ha vært i Syria

Abedi er født i Storbritannia av foreldre som flyktet fra Gaddafi-regimet i Libya. Han har vokst opp i Manchester, og begynte på Salford University, men sluttet og begynte i stedet å jobbe i et bakeri.

Han har en søster og to brødre. Ifølge BBC har foreldrene flyttet tilbake til Libya. Abedi forlot også England for en periode, men skal ha kommet tilbake for noen dager siden.

Venner og bekjente av Abedi har fortalt at han forandret seg etter et besøk i foreldrenes hjemland Libya nylig. Han står ikke på britiske myndigheters liste over personer som har vært fremmedkrigere i Syria, men nå kan det se ut til at han likevel har vært i Syria.

22 drept

22 personer ble drept i massakren, og mange av de 59 sårede er kritisk skadd. Av de skadde er 12 av de barn under 16 år.

Britiske myndigheter har høynet trusselnivået til «kritisk», som er det høyeste nivået. Innenriksminsiter Rudd tror det hevede trusselnivået vil være midlertidig.

Les også: Stavrum: Burde være takknemlig overfor landet han bor i

Har du fått med den denne videoen?