*Nettavisen* Nyheter.

Tre personer siktet for drap

Foto: (Oppland Arbeiderblad)

Omfattende etterforskning etter at én mann ble funnet død i Kopperud tirsdag.

21.09.11 14:02

Tre personer er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap etter et mistenkelig dødsfall på Kopperud i Gjøvik. Det melder politiet på en pressekonferanse onsdag.

- På bakgrunn av spor på åstedet og forklaring fra vitner ble tre personer pågrepet i saken siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Disse personene ble avhørt i går kveld, og sitter fortsatt i varetekt, opplyser Vestoppland politidistrikt.

Arbeidsgiver varslet

Tirsdag fikk politiet melding klokken 12.30 fra en arbeidsgiver som ikke fikk kontakt med en ansatt. Det ble foretatt en velferdssjekk hjemme i mannens bopel, og rundt klokken 13 ble mannen funnet død i sin egen leilighet.

Skader på avdøde og forhold på åstedet gjør at siktelsen nå gjelder drap og medvirkning til drap.

Både avdøde og de tre siktede er fra Gjøvik-området og i 50-60 årsalderen. Alle har tilknytning til et rusmiljø. De tre som er siktet vil mest sannsynlig bli fremstilt for varetektsfengsling torsdag.

Grundig etterforskning

Politiet går grundig til verks i etterforskningen av det som etter alt å dømme er et drap på Kopperud i Gjøvik.

Onsdag formiddag har politimannskaper samlet sammen all søppel fra blokkene. Det dreier seg om betydelige mengder husholdningsavfall. Politiet ønsker åpenbart å gå gjennom det pose for pose for å sikre eventuelle spor etter drapshandlingen, skriver oa.no.

Politiet har også bedt om taktisk og teknisk bistand fra Kripos.

Kilder utenfor politiet opplyser til Oppland Arbeiderblad at avdøde er en mann født i 1959.

Saken oppdateres.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.