*Nettavisen* Nyheter.

Tre personer siktet for IS-støtte i Danmark

Solgte klistremerker med logoen til Den islamske staten (IS).

København (NTB-Ritzau): Politiet i København ransaket onsdag fire boliger som knyttes til organisasjonen De humanitære hjerter, som har solgt klistremerker med logoen til Den islamske staten (IS).

En mann og to kvinner er siktet i saken. Lederen for organisasjonen, en libysk født statsløs 35-åring, er siktet for å ha samlet inn penger til den ekstremistiske gruppen som kontrollerer store områder i Irak og Syria.

Politiaksjonen onsdag ble gjort på bakgrunn av mistanke om brudd på loven som forbyr økonomisk støtte til terrororganisasjoner, sier visepolitiinspektør Jens Møller Jensen ved Københavns politi. Politiet aksjonerte på fire adresser i Vanløse og på Nørrebro i jakten på bevis i saken, ifølge Jensen. De beslagla kontanter og diverse dokumenter om pengeinnsamlingen, men ingen klistremerker, ifølge Ritzau.

De humanitære hjerters leder har tidligere sagt til Radio24syv at han ikke visste at klistremerkene var prydet med IS' logo. Han har også nektet for å samle inn penger til IS.

Også to kvinner på 30 og 51 år med tilknytning til prosjektet er siktet for økonomisk støtte til terrororganisasjoner. Begge kvinnene er danske statsborgere, den ene opprinnelig fra Libanon.

– De kommer høyst sannsynlig til å bli løslatt etter at de er avhørt, sier visepolitiinspektøren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.