NEW YORK/OSLO: USA har vært rystet av flere politiskandaler opp gjennom historien, hvor en av de virkelig store var da George Floyd ble kvalt og drept av politiet i Minneapolis den 25. mai 2020.

Den tidligere politimannen Derek Chauvin ble dømt for drapet på Floyd etter å ha presset kneet mot halsen hans i over ni minutter, men nå ryster en ny politiskandale USA.

Se videoen her, vi advarer mot sterke bilder:

Brutalt

En video fra en pågripelse i Crawford fylke i Arkansas, viser hvordan en mistenkt blir regelrett banket opp av tre politibetjenter etter å ha blitt pågrepet og lagt i bakken.

På Twitter bekrefter guvernøren i Arkansas, Asa Hutchinson, at voldshendelsen vil bli etterforsket. Arrestasjonen skal ha skjedd søndag morgen lokal tid etter meldinger om en person som truet en ansatt i en kiosk.

Videoen viser tre uniformerte menn sittende oppå den mistenkte, mens de banker opp mannen. Hodet hans blir slått mot asfalten og han blir slått gjentatte ganger i magen og hodet.

Sendt til sykehus

Mannen ble sendt til sykehus etter hendelsen, men senere sendt i varetekt.

27-åringen er blant annet siktet for voldstrusler, for å ha motsatt seg arrestasjon og for overfall. 27-åringen skal blant annet ha truet en ansatt i en butikk like ved der pågripelsen skjedde.

Ifølge politiet skal mannen i forkant også ha dyttet en av betjentene i bakken og deretter slått ham i bakhodet.

Videoen ble filmet av Naomi Johnson som kom til bensinstasjonen sammen med sin søster.

De så en mann uten sko som satt på fortauskanten og snaket med noen politibjententer. Plutselig reiste mannen seg opp og forsøkte å løpe fra stedet. Han ble da stoppet, lagt i bakken og banket opp av tre politibetjenter, skriver Arkansas Times.

- Sjokkert og forferdet

Sheriffen i Crawford fylke skrev søndag at han har bedt delstatspolitiet i Arkansas om å undersøke saken, etter at videoen tok fart på TikTok og Twitter. Videoen er senere slettet fra TikTok.

– Jeg holder alle mine ansatte ansvarlig for sine handlinger og vil iverksette nødvendige tiltak, skriver han på Facebook.

Borgermesteren i Mulberry, Gary Baxter, sier ifølge Daily Mail at han er sjokkert og forferdet over det han har sett og lover at saken skal etterforskes.