Ett av rasene er 60 meter langt og fem meter høyt. Det første raset gikk ved Hoelsand, to, tre kilometer fra Sunndal sentrum i retning Oppdal like etter midnatt. Letemannskaper har søkt gjennom raset uten å finne noe.

Mandag formiddag var snømassene på veien oppover Sunndalen fjernet, men veien holdes fortsatt stengt av fare for nye ras.

Kjørte inn i raset

- Vi har ikke fått meldinger om savnede, men en bil kjørte inn i raset uten at noen ble skadd. Det er ingen indikasjoner på at noen er tatt i dette raset, sier operasjonsleder Jan Helge Kjøl i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Like etter at meldingen om det første raset kom inn ble det meldt om et nytt ras på riksvei 70 ved Myren camping, noen kilometer fra det første. Dette raset er om lag 50 meter bredt, men ikke like dypt som raset ved Hoelsand.

- Det går nye ras hele tiden. Nå fikk vi nettopp inn melding om et tredje ras, forteller operasjonslederen til NTB ved 5-tiden mandag morgen.

Enorme mengder snø har falt i Sunndal de siste dagene og rasfaren er stor. Politiet har varslet Sunndal kommunes beredskapsteam, slik at de kan gjøre en helhetsvurdering av situasjonen. På et møte mandag morgen har kriseledelsen i Sunndal kommune, med bakgrunn i rasfaren, bestemt at samtlige grunnskoler, samt videregående, holdes stengt mandag.

Flyktet fra snømassene

Det første raset resulterte i full utrykning også fra Sunndal Røde Kors Hjelpekorps, skriver Aura Avis. Det var uklart om kjøretøyer hadde blitt tatt av raset. En hundepatrulje ble sendt fra Molde for å undersøke raset sammen med lokal redningshund.

Mens hjelpekorpset lette gjennom raset, gikk det et nytt ras samme sted om lag klokken 02.00 i natt.

Ifølge avisen skal letemannskaper ha flyktet for livet. Hendelsen satte utvilsomt en støkk i livet hos redningsmannskapene.

Av sikkerhetsmessige hensyn blir området nå bare ryddet med hjullaster. Det snør fortsatt tett i området, og det kan derfor ta lang tid før riksvegen igjen kan åpnes.

Flere veier stengt

Statens vegvesen melder om at riksvei 70 er midlertidig stengt mellom Sunndalsøra - Romfobrua, ved Holsanden, og mellom Ålvundfossen - Sunndalsøra, ved Oppdølstranda.

I Møre og Romsdal er også, fylkesvei 63 Eidsdal - Møllsbygda, fylkesvei 41 Leira - Viddal, fylkesvei 43 Hundnes - Vatne og riksvei 651, mellom Høydalen - Straumshamn, stengt på grunn av snøras. Dette gjelder også for riksvei 655 mellom Fivelstad bru - Lekneset ferjekai, ved Norangsdalen.

I tillegg er riksvei 13 mellom Tau - Hjelmeland ferjekai, ved Skreppeneset i Rogaland fortsatt stengt på grunn av snøras. En ny vurdering om veien kan åpnes vil bli gjort i løpet av mandagen.

Les også:Skredkaos på Vestlandet

I Troms er riksvei 825 stengt mellom Strete - Hilleshamn på grunn av fare for ras, mens Hilleshamn - Tjuvskjær er stengt på grunn av snøras.

Flere trafikkmeldinger finner du her.