RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre russ med meningokokksykdom

Foto: Keilen, Berit (SCANPIX)
Sist oppdatert:
En av dem har symptomer på hjernehinnebetennelse.

(SIDE2): Folkehelseinstituttet har per 25. mai fått varsel om tre tilfeller av sannsynlig meningokokksykdom i Bærum kommune knyttet til russ.

Det skriver Folkehelseinstituttet på sine nettsider.

Den første pasienten har ikke vært alvorlig syk og er nå i bedring, den andre har symptomer på blodforgiftning og den tredje på hjernehinnebetennelse.

De to første har begge fått påvist meningokokkbakterier, for den tredje er ikke disse undersøkelsene klare ennå.

Døde etter hjernehinnebetennelse
Pasientenes familie og andre nærkontakter tilbys antibiotikabehandling for å fjerne eventuelle meningokokkbakterier i halsen. I tillegg tilbys de vaksinasjon.

Den 19.mai døde en 19 år gammel gutt fra Sarpsborg av hjernehinnebetennelse. Han var avgangselev ved St. Olav videregående skole i Sarpsborg og russ.

Les saken: Russ døde etter hjernehinnebetennelse

Skaff legehjelp!
I tillegg til de tre er det påvist meningokokkbakterier i hals eller nese hos tre andre russ bosatt i Bærum. Disse tre har hatt ulike grader av symptomer på luftveisinfeksjon, men har ikke hatt alvorlig meningokokksykdom. De tilbys antibiotika for å utrydde bærerskapet.

Folkehelseinstituttet har sammen med kommunehelsetjenesten i Bærum vurdert om det skal anbefales iverksatt ytterligere tiltak og følger situasjonen nøye.

De minner også om at russ må være oppmerksomme på symptomer av alvorlig sykdom hos hverandre, og skaffe legehjelp dersom noen blir syke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere