RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Den 15 år gamle jenta som er siktet for å ha drept nattevakten på institusjonen Små Enheter på Vollen i Asker 28. oktober, blir onsdag ettermiddag framstilt for forlenget varetektsfengsling.
Den 15 år gamle jenta som er siktet for å ha drept nattevakten på institusjonen Små Enheter på Vollen i Asker 28. oktober, blir onsdag ettermiddag framstilt for forlenget varetektsfengsling. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Tre sakkyndige skal vurdere om 15-åring kan straffes

Tingretten har oppnevnt tre sakkyndige som skal vurdere om jenta (15) som er siktet for å ha drept sosionomen Anne Kristin Gillebo Backlund, kan straffes.

Det er barnepsykiater og overlege Hans Ole Korsgaard, psykologspesialist Roger Lindqvist og psykiater Harald Brauer som skal undersøke 15-åringen, skriver Budstikka.

Backlund ble kvalt og knivstukket av 15-åringen mens hun jobbet nattevakt ved institusjonen Små Enheter på Vollen i Asker tirsdag 28. oktober. Jenta har erkjent straffskyld for drapshandlingen, men ikke for å ha planlagt drapet. Hun har sittet varetektsfengslet i til sammen fire uker, og blir framstilt for nye to uker i Asker og Bærum tingrett onsdag klokka 13.

Jentas unge alder gjør at maksimal lengde for varetektsfengsling er to uker. Jenta sitter nå fengslet i Bredtveit fengsel, men skal i midten av januar flyttes til den nye ungdomsenheten i Bergen.

30 år gamle Backlund hadde bare jobbet på institusjonen på Vollen i Asker i tre måneder da hun ble drept. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere