*Nettavisen* Nyheter.

Tre siktet etter hjemmeran

Foto: Lisbeth Andresen/Brede Høgseth Wardrum (Romerikes Blad)

Nabo hørte brak da familie på Kjeller ble ranet.

16.05.11 15:25

Tre personer er siktet for ranet av familien på Kjeller natt til mandag. De ble pågrepet av Oslo-politiet og fraktes til Romerike og politiet på Lillestrøm i dag. De er ennå ikke avhørt og vil tidligst bli fengslet onsdag.

Inngangsdøra hos familien har tydelige merker etter det voldsomme innbruddet og ranet. En 58 år gammel nabo våknet da ransmennene slo til:

– Jeg hørte et brak. Kraftig nok til at jeg våknet, men ikke verre enn at det lett kunne forklares med at noe hadde falt ned eller lignende, forklarer naboen overfor Romerikes Blad.

Les også: Familie rømte fra brutalt ran

Vegg i vegg
Naboen bor vegg i vegg, han ønsker ikke å stå fram med navn og bilde, men forteller at han har et godt forhold til nabofamilien.

– De er en helt vanlig, sosial familie. Vi har et godt forhold. Det er veldig ubehagelig at noe sånt som dette kan skje her hos oss, sier naboen.

Naboen forteller at han i ettertid føler seg litt smådum, som ikke reagerte på lyden han hørte, han angrer på at han ikke sto opp for å undersøke.

Ransmennene skal ha vært bevæpnet med pistol, kniv og brekkjern da de brutalt brøt seg inn i huset til den sovende familien i Villvinveien.

Fysisk uskadet
De tre som var i leiligheten, mor, far og en 15 år gammel gutt ble tapet fast av ransmennene og stengt inne på et rom. De slapp fysisk uskadet fra ranet.

– Ranerne tok seg inn døren ved hjelp av et brekkjern, og familien ble så tapet på hender og innestengt i et rom i huset. De har imidlertid klart å komme seg ut av huset på egen hånd, og varslet selv politiet om hendelsen, sier politifullmektig Schartum-Hansen i Romerike politidistrikt.

De tre pågrepne er nå siktet for ran, og videre etterforskning vil ifølge Schartum-Hansen vise om siktelsen skal utvides til grovt ran.

Les flere saker i Romerikes Blad her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.