RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre siktet for drap på «Skorpionmannen»

Foto: Politiet
Sist oppdatert:
Tre menn i 20-årene fra Sarpsborg-distriktet er siktet for drap, eller medvirkning til drap, ved Trøsken bru.

Østfold politidistrikt har pågrepet og siktet tre personer for drap eller medvirkning til drap i forbindelse med likfunnet ved Trøsken bru.

De siktede fremstilles for fengsling på fredag.

- Etterforskningen har ført til at politiet nå har pågrepet og siktet tre personer fra drap eller medvirkning til drap på Arshad Tofiq Mohammad Taher, sier etterforskningsleder Kai A. Andersen i Østfold politidistrikt i en pressemelding.

De tre er ikke tidligere kjent av politiet og alle tre er menn fra Sarpsborg-distriktet.

Mennene på 19, 24 og 25 år er bosatt sør i Østfold, melder VG.

De er siktet etter straffeloven § 233 1. ledd for drap eller medvirkning til drap.

I forrige uke ble eieren av huset (44) pågrepet og siktet for å ha hindret politiets etterforskning. Huseieren ble senere løslatt.

Han skal også ha vasket vekk blod på adressen i Østre bydel, melder sa.no.

Trolig drept i boligcontainer

Politiet mener 30 år gamle Arshad Tofiq Mohammad Taher ble drept i en boligcontainer i Østre bydel, skrev Sarpsborg Arbeiderblad tidligere denne uken.

Tidligere har politiet opplyst at boligcontaineren som står plassert i hagen i Hjalmar Wessels vei 1 er drapsofferets siste bosted.

Nå mener politiet at det er i nettopp denne containeren 30-åringen ble tatt av dage.

- Vår teori er at det er i boligcontaineren at drapet har funnet sted. Spor på stedet peker i den retningen, sier etterforskningsleder Kai Andersen via en pressemelding mandag ettermiddag.

Funnet av ung gutt

En ung gutt i begynnelsen av tenårene var ute og syklet da han fikk øye på noe i vannet ved Trøsken bru som fikk ham til å reagere. Funnstedet ligger omtrent ti minutter unna Sarpsborg.

Den foreløpige obduksjonsrapporten fastslo at 30-åringen trolig har ligget død i elva siden månedsskiftet. Politiet har foreløpig ikke ønsket å si noe om dødsårsaken.

Drapsofferet hadde en skorpiontatovering på høyre side av halsen, og denne var svært viktig i politiets identifikasjonsarbeid.

Bakgrunnen for pågripelsen av de tre er ikke kjent, og politiet ønsker foreløpig ikke å kommentere saken ytterligere.

Sarpsborg Arbeiderblad har brakt på det rene at fengslingsmøtene avholdes klokken 10.00, 11.00 og 12.00 fredag i Sarpsborg Tingrett.

Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere