*Nettavisen* Nyheter.

Tre skadd i okseløpet i Pamplona

Pamplona (NTB-AFP): En rasende okse har spiddet to briter og en amerikaner på sine sylspisse horn under okseløpet i Pamplona nord i Spania.

Oksen på et halvt tonn snudde brått og vendte hornene mot folk som løp etter den. Fugado - «Rømlingen» - var tydelig i kamphumør, og lot seg ikke stanse av folk som forsøkte å stikke den med lange stenger. Først da den flere ganger hadde angrepet løpere, lot den seg lokke til å fullføre løpet gjennom de glatte gatene i Pamplona mandag.

Ingen av de tre som ble spiddet mandag, fikk alvorlige skader. For tre år siden mistet en 27 år gammel spanjol livet da han fikk hjertet, lungene og halsen punktert av spisse oksehorn foran øynene på sjokkerte tilskuere.

Dyrevernorganisasjonene Peta og AnimaNaturalis mener at okseløpene bør forbys. De hevder at oksene ikke bare plages grovt under løpet gjennom Pamplonas gater, men lider enda mer når de drepes på arenaen der løpet ender.

I fjor deltok flere enn 20.000 mennesker i okseløpet i Pamplona, som ble internasjonalt kjent da forfatteren Ernest Hemingway skildret det i sin roman «Og solen går sin gang» fra 1926. I tillegg til deltakerne lokker løpet i år rundt en halv million andre turister til byen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.