*Nettavisen* Nyheter.

Tre skadet etter båtvelt i Mandal

Leteaksjonen fortsetter.

19.04.13 14:03

Situasjonen er svært uavklart, og HRS etterlyser folk som har leid ut båter i området.

Vet du noe om denne saken? Kontakt Nettavisens journalister på vaktsjef@nettavisen.no!

– Foreløpig har vi ikke fått noe informasjon om hvor de kan ha leid båt, og vi har heller ikke funnet noen båt, sier redningsleder Bjørn Jarle Åmlid til NTB.

En mann ble først funnet bevisstløs ved Ryvingen fyr, og det kom straks meldinger om at flere kunne være savnet, men meldingene var ubekreftede. Etter en stund ble ytterligere en mann funnet, halvannen kilometer unna. Ifølge Aftenposten er denne mannen bekreftet død.

Kuling
Det blåser stiv kuling i området, men sikten er god. Hovedredningssentralen ber innstendig om at vitner melder seg for å finne ut hva som har skjedd.

Det var tsjekkiske fiskere som først plukket opp en mann fra sjøen da de fisket på innsiden av Ryvingen fyr, opplyser politiet. Han er brakt til sykehuset i Kristiansand, og tilstanden skal være kritisk.

Ifølge lokalavisa Lindesnes Avis var det tre tsjekkere på fiskeferie som oppdaget mannen i sjøen. Han skal da ha ligget og veivet med armene og ropt om hjelp. Mannen hadde flytevest på seg da han ble reddet opp av sjøen. Han var i sjokk og kunne knapt gjøre rede for seg, ifølge avisa.

Tsjekkere
Ifølge Åmlid kjente ikke de tsjekkiske fiskerne til mannen som ble funnet i sjøen, men HRS går ut fra at det er utenlandske fiskere som har vært utsatt for en ulykke. Mannen som først ble funnet, ble brakt til Tregde feriesenter, men det er uvisst om de kjenner til de utenlandske hobbyfiskerne.

Med i leteaksjonen er både ambulansehelikopter og redningshelikopter, fly og redningsskøyta Hvaler, mens skøyta Ægir er på vei. I tillegg til en rekke lokale båter som er kommet til. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.