RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre smittet av hjernehinnebetennelse

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Pass på hverandre, oppfordrer Folkehelseinstituttet.

Folkehelseinstituttet opplyser i en pressemelding at de har blitt varslet om tre tilfeller av meningokokksykdom (smittsom hjernehinnebetennelse).

To av de syke er russ i år, og den tredje er elev ved videregående skole, men har vært med på russefester i dagene før vedkommende ble syk, opplyser instituttet.

De syke er bosatt i Hordaland, Oslo og Akershus. Det er ikke noen kjent forbindelse mellom tilfellene.

- Hvert år forekommer det vanligvis tilfeller av meningokokksykdom blant ungdom som deltar i russefeiring. Meningokokksykdom kan opptre oftere enn normalt når mange ungdommer møtes i en kombinasjon med tett samvær med andre, festing med høyt alkoholforbruk og lite søvn. Drikking av samme flaske, kyssing og deling av sigaretter kan øke risikoen for overføring av bakterien, opplyser Folkehelseinstituttet på sine hjemmesider.

De oppfordrer russen til å passe på hverandre, og det vil også bli foretatt vaksinering av nærkontakter til to av tilfellene.

Alle de syke skal ifølge instituttet være på bedringens vei.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere