RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre Sp-ministere funnet habile

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Redegjørelse fra Justisdepartementet om Riis-Johansen, Navarsete og Meltveit Kleppa i tre forskjellige saker.

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) er habil i saker som omfatter Eidsiva Energi og Troms Kraft.

Det mener i alle fall Justisdepartementet, melder NTB.

9. september ble det gjennom Dagens Næringsliv kjent at Senterpartiet i valgåret 2009 mottok utbetalinger fra kraftselskapene Eidsiva Energi og Troms Kraft på henholdsvis 500.000 og 200.000 kroner.

Fra samme departement heter det også at Liv Signe Navarsete (Sp) var habil da kommunaldepartementet behandlet søknaden om støtte fra Energiråd Innlandet.

Etter den nevnte pengestøtten ble det reist spørsmål om Navarsetes og statssekretær Dag Henrik Sandbakkens habilitet i forbindelse med spørsmål om støtten. Selskapet er delvis eiet av Eidsiva Energi og søkte i januar i år Kommunal- og regionaldepartementet om til sammen 3 millioner kroner til et prosjekt.

I tillegg var Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) habil ved oppnevnelsene til styreverv i Avinor, BaneService og NSB. Også det ifølge Justisdepartementet.

Det er Justisdepartementets Lovavdeling som ikke har funnet grunnlag for at både samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa og tidligere samferdselsminister Liv Signe Navarsete var inhabile ved oppnevnelsen til styreverv i henholdsvis Avinor AS, BaneService AS og NSB AS.

Samferdselsdepartementet ba i brev av 24. september 2010, Justisdepartementet om en vurdering av de to. Departementet har konkludert med at samferdselsministeren ikke var inhabil da hun var med på utnevnelsen av styrelederne. Begge vervene ble besatt av personer med bakgrunn fra konsernledelsen i Eidsiva Energi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere