*Nettavisen* Nyheter.

Tre store branner i natt - én person funnet omkommet

Gården Vestmanrød rett ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold brant ned i natt. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen

En person er funnet omkommet i et brennende hus i Stavanger. Oså i Horten og Troms har det vært store branner natt til fredag.

03.10.14 08:15

Røykdykkere har funnet en person omkommet i et brennende bolighus på Storhaug i Stavanger. Ytterligere to personer er fraktet til sykehus.

Brannmannskapene har nå kontroll over flammene.

– Røykdykkerne fant en person i andre etasje i boligen, og vedkommende var da død. To beboere i andre etasje er fraktet til sykehus i ambulanse. Vi vet ikke skadeomfanget ennå, sier operasjonsleder Kurt Løklingholm i Rogaland politidistrikt til NTB.

Bodde tre personer i huset

Det er registrert fem personer bosatt i det eldre trehuset, men ifølge politiet skal naboer ha sagt at det bare er tre personer som bor der nå.

– Det er et hus med et visst gjennomtrekk, så vi fester lit til naboenes observasjoner, sier Løklingholm.

Politiet fikk beskjed om brannen klokken 01.50 natt til fredag. Da var boligen allerede overtent.

– Brannmannskapene hadde ved tretiden kontroll over brannen, men den er ikke slukket ennå. Det er vel trygt å beskrive huset som totalskadd, sier operasjonslederen.

Brant i fraflyttet storbygg

En brann i en større ubebodd bygning som lenge har ligget ute for salg på Bakkenteigen utenfor Horten har spredt seg til et nabohus. Beboerne er evakuert.

Politiet fikk beskjed om brannen litt før klokken to natt til fredag. Den startet i en større bygning like ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold.

– Det er full overtenning i et bygg, og flammene har spredt seg til et mindre bolighus ved siden av. Det er ikke meldt om personskader, men beboerne er evakuert, sier operasjonsleder Cathrine Klæstad i Vestfold politidistrikt til NTB.

Bygningen som begynte å brenne er fraflyttet. Alle nødetater er på stedet.

Ifølge Vestfold Interkommunale Brannvesen har alle enheter rykket ut, og brannmannskapene har foreløpig ikke kontroll på stedet.

Det var spredningsfare til flere garasjebygg, låve og stabbur på stedet.

HTML EMBED
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));


En person savnet i Troms

Et bolighus i Rekvik i Troms brant ned til grunnen natt til fredag. Ifølge politiet er det ikke avklart om det var personer i huset.

Politiet fikk beskjed om brannen klokken 5.17, men verken politiet eller andre nødetater var ved sekstiden ennå kommet fram til stedet.

- Det er en drøy vei å kjøre, og vanskelig for nødetatene å komme fram. Vi har observasjoner fra naboer som ringte og meldte fra, og de forteller at huset er å anse som nedbrent og i ferd med å falle fra hverandre, sier operasjonsleder Gaute Hoff i Troms politidistrikt til NTB.

Politiet har prøvd å komme i kontakt med personen som bor i huset, men har ikke lyktes med det.

- Vi vet derfor ikke om vedkommende var i huset da brannen oppsto, sier Hoff.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag