Gå til sidens hovedinnhold

Tre studenter ble utvist etter at dette bildet dukket opp

Nå raser foreldrene.

NEW YORK (Nettavisen): Tre kvinnelige studenter er nå utvist fra universitetet de gikk på, etter at et bilde av dem dukket opp hos universitetsledelsen.

De tre var alle studenter ved University of Massachusetts Amherst, men ble utvist da et bilde av de tre, som ikke hadde på seg ansiktsmasker, ble levert inn til administrasjonen på skolen.

Les også: TV-kjendis fikk sparken etter denne videoen

«Ødeleggende» for studentene

De tre hadde deltatt på et arrangement utenfor skolen, men universitetet viste ingen nåde, skriver Newsweek.

Foreldrene til de tre jentene reagerer nå sterkt og kaller avgjørelsen for «ødeleggende» for de tre studentene.

Les også: Knuser Trump: Har ikke skjedd USAs president på 75 år

Universitetet praktiserer derimot en nulltoleranse for de som ikke følger skolens regler. De tre studentene er nå utestengt både fra online-undervisningen, og er også kastet ut av leilighetene de bodde i på skolen. De har også mistet depositumet for semesteret, som var på 16.000 dollar, eller rundt 130.000 kroner. Eksamen mister de også.

I tillegg er det fratatt karakterene de har fått så langt, og de blir nødt til å søke seg inn på nytt.

Les også

På én måte er dette trolig det beste stedet i verden å være akkurat nå

- Hadde blitt advart

Skoleledelsen forsvarer avgjørelsen i en uttalelse der det fremgår at studentene ved flere anledninger har blitt advart om konsekvensene av å ikke isolere seg selv og begrense den sosiale kontakten. De hadde også blitt advart om å ikke bevege seg innendørs eller utendørs uten ansiktsmasker, skriver Newsweek.

Les også: Snikfilmet CNN-ansatt på Tinder-date: Kom med sjokkinnrømmelse om Trump

Allerede i februar innførte universitetet strenge regler som forbyr trening utendørs og ba samtidig alle studentene om å holde seg mest mulig innendørs. I mars ble også 200 andre studenter utvist fra universitetet i forbindelse med at de arrangerte en fest, som ifølge universitetet var «en umiddelbar fare for alle beboerne på studentområdet», skriver Newsweek.

Smitten er ned 30 prosent i USA

Den strenge reaksjonen overfor studentene får nå mye oppmerksomhet i USA, der smitten er på kraftig vei nedover.

Les også: På én måte er dette trolig det beste stedet i verden å være akkurat nå

De siste to ukene er antall smittede i USA redusert med rundt 30 prosent. I helgen ble rundt 41.000 personer smittet i døgnet, som er det laveste tallet siden september i fjor, melder CNBC.

Les også

Avslørt etter sjokkerende vagina-stunt

Samtidig vaksineres nå rundt to millioner amerikanere hver dag, noe som er en nedgang på rundt 40 prosent fra toppen 13. april i år, da hele 3,4 millioner amerikanere ble vaksinert.

Tilgangen til vaksiner i USA er nå så stor at enkelte stater har bedt de føderale myndighetene og å skalere ned leveringen. Totalt har nå rundt 46 prosent av alle amerikanerne fått minst en dose, mens rundt en tredjedel er ferdig vaksinert.

I gjennomsnitt dør det nå 667 amerikanere hver dag av koronaviruset, også det er kraftig nedgang fra toppen i januar i år, da over 4000 personer døde på enkelte dager.

Les også

Snikfilmet CNN-ansatt på Tinder-date: Kom med sjokkinnrømmelse om Trump

Også antall innleggelser på sykehus og antall dødsfall viser en synkende tendens.

USA bruker først og fremst Pfizers og Modernas vaksiner, som krever to doser. Også vaksinen til Johnson & Johnson, som bare trenger én dose, er i bruk.

Les også: Fant kvinne (47) i skogen som levde av å spise gress og mose

Les også

Satte ny OnlyFans-rekord: - Tjente over åtte millioner på seks timer