RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre Tippeligaklubber bøtelagt for bruk av pyroteknisk materiell

VALLHALL (vif.no): Her kan du lese hele pressemeldingen fra NFF i forbindelse med bøtene SK Brann, Strømsgodset og Vålerenga Fotball fikk for bruk av bluss i cupens 1.runde.

Pressemelding:
Doms- og sanksjonsutvalget i NFF:


Tre Tippeligaklubber bøtelagt for bruk av pyroteknisk materiell

Doms- og sanksjonsutvalget i NFF ilegger Tippeligaklubbene SK Brann, Vålerenga Fotball og Strømsgodset Toppfotball bøter for supporternes brudd på bestemmelsene om pyroteknisk materiell.

Doms- og sanksjonsutvalget i NFF har funnet det bevist at tilhengere av SK Brann, Vålerenga Fotball og Strømsgodset Toppfotball ulovlig tok i bruk pyroteknisk materiell under første runde NM Menn 20. mai 2007.

Utvalget slår fast at bruk av pyroteknikk i utgangspunktet er forbudt i norsk fotball, jamfør NFFs Sikkerhets- og arrangementsbestemmelser 2007. Den enkelte arrangørklubb kan imidlertid søke NFFs forbundsstyre om tillatelse til å benytte pyroteknisk materiale. I samme bestemmelser er det bestemmelser om at det kun er hjemmelagets supportere som på nærmere angitte vilkår kan gis tillatelse til slik bruk av pyroteknikk. Det ble uansett ikke søkt om tillatelse til å bruke pyroteknisk materiell fra noen av Tippeligaklubbenes supportere.

Det følger av NFFs sanksjonsreglement at klubbene er ansvarlige for sine tilhengeres opptreden.

Utvalget konstaterer at bebreidelsen mot klubbene som sådan er relativt liten i sakene. Etter Sanksjonsreglementets har imidlertid klubbene et objektivt ansvar for sine tilhengere. Ulovlig bruk av pyroteknikk representerer vanligvis et ikke ubetydelig faremoment, og både allmennpreventive og individualpreventive hensyn tilsier at slike forhold sanksjoneres, for å forebygge liknende tilfeller for fremtiden.

SK Brann
Det ble benyttet pyroteknisk materiell i den ene svingen ved oppstart av andre omgang i kampen mellom Trio og SK Brann den 20. mai 2007. Omfanget var begrenset.

Beslutning: SK Brann ilegges en bot på 5000 kroner.

Strømsgodset Toppfotball
Det ble benyttet pyroteknisk materiell under kampen mellom Åskollen og Strømsgodset den 20. mai 2007. Det ble brukt en rekke røyktifoer ved innmarsjen før kampen startet. Røyktifoer er ikke under noen omstendigheter tillatt på norske fotballarenaer.

Beslutning: Strømsgodset Toppfotball ilegges en bot på 10 000 kroner.

Vålerenga Toppfotball
Det ble benyttet pyroteknisk materiell i kampen mellom FK Toten og Vålerenga Fotball den 20. mai 2007. Det ble tent 15-20 bluss ved innmarsj før kampstart. Vålerenga Fotball har tidligere blitt bøtelagt for et tilsvarende forhold.

Beslutning: Vålerenga Toppfotball ilegges en bot på 15 000 kroner.

FK Toten
Doms- og Sanksjonsutvalget i NFF mottok en anmeldelse mot FK Toten fra Forbundsstyret. Grunnlaget for anmeldelsen var mangelfullt vakthold i forbindelse med kampen mellom FK Toten og Vålerenga Fotball den 20. mai 2007.

I anmeldelsen står det blant annet:
Det er på det rene at det under angjeldende kamp ikke fant sted tilstrekkelig inngangskontroll i forbindelse med kampen. Dette til tross for at klubben Vålerengas supportere hadde gjort klubben oppmerksom på at det ville bli brukt bluss under kampen.

Det følger av Sikkerhets- og arrangementsbestemmelser 2007, at arrangørklubben skal føre kontroll ved arenaenes innganger, blant annet for å unngå at forbudte effekter medtas inn på arenaen.

Med bakgrunn i hensynet til likebehandling og divisjonsnivå, samt at arrangørklubben tok kontakt med Brannvesenet som stilte med bil og mannskap under kampen, og at man for å forebygge hadde en god dialog med Klanen og deres sikkerhetsvakter, finner Utvalget at det i dette tilfellet ikke foreligger tilstrekkelig grunnlag for å ilegge FK Toten en sanksjon. Utvalget finner at arrangørklubben i dette tilfellet iverksatte de tiltak som med rimelighet må kunne forventes av en klubb på dette divisjonsnivå.

Beslutning: FK Toten ilegges ingen sanksjon etter cup-kampen mellom FK Toten og Vålerenga Fotball den 20. mai 2007.

Arrangørklubbene Trio og Åskollen ble ikke anmeldt til Doms- og sanksjonsutvalget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere