Fredag klokken 13.00 startet et ekstraordinært styremøte ved sykehuset. Det ble innkalt til møtet tidlig samme morgen etter at det torsdag var blitt kjent at styreleder Marianne Telle i Helse Nord fortalte at hun følte seg truet av Ingebrigtsen i en telefonsamtale de hadde før jul.

Les også: Marianne Telle til Dagens Medisin: - Ble truet av UNN-direktør Tor Ingebrigtsen

Flere medier i nord, blant annet Nordlys , NRK og Avisa Nordland , melder nå at Ingebrigtsen vil trekke seg med en gang.

Les også: Sykepleierforbundet mener UNN-direktørens avgang er trist

«Du vil bli knust»

– Jeg er meget fornøyd med at styret i Helse Nord RHF har fått et midlertidig styre på plass ved UNN, med Eivind Mikalsen som styreleder og Helga Marie Bjerke som nestleder. Det er betryggende at også de øvrige styremedlemmene i UNN-styret blir stående i sine verv, sier Telle i en pressemelding fredag.

Torsdag sa hun til iTromsø følgende om trusselen fra Ingebrigtsen: – Han sa at dersom så skjedde, ville det få alvorlige konsekvenser for mitt vedkommende. Han sa ting som at «vi er rasende på deg», «du vil bli knust», «du vil ikke ha noe igjen».

Tor Ingebrigtsen opplyste tirsdag at han gir seg som sykehusdirektør, men at han er forberedt på å stå i stillingen ut oppsigelsestiden på et halvt år.

Beklaget

Han nevner ikke trusselsaken i begrunnelsen. I et tilsvar til Telles opplysninger torsdag beklaget Ingebrigtsen at Telle hadde følt seg truet, men avviste at han rettet trusler mot henne.

– Først og fremst vil jeg understreke at jeg absolutt ikke bagatelliserer at Marianne Telle hadde en vond opplevelse. Jeg har respekt for at hun oppfattet samtalen slik hun gjorde. Og jeg har beklaget det. Men jeg holder fast ved at jeg ikke har fremsatt trusler mot henne, sier Ingebrigtsen i uttalelsen.

- Ukultur i årevis ved UNN

Legeforeningens president, Marit Hermansen, mener at det hersker en ukultur ved sykehuset som stikker dypere enn bare denne konkrete hendelsen.

_ Våre tillitsvalgte har i årevis meldt ifra om en sviktende ledelses- og pasientsikkerhetskultur ved sykehuset, men lite har skjedd. Nå er det avgjørende at alle steiner snus, slik at UNN kan begynne å se fremover, sier Hermansen.