RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre uker til seriestart

Vålerenga gir interkretsserien økt fokus.

ALBIR (vif-fotball.no): Allerede om tre uker er det seriestart for Vålerengas juniorlag når Stabæk er mostander på bortebane. For spillerne som er i juniortroppen blir interkretsserien den viktigste kamparenaen.

- Interkretsserien har egentlig aldri vært prioritert, selv om vi vant serien med et veldig godt lag i 2005 og 2006. I år er det litt annerledes ettersom vi har delt troppen i to. For juniorgruppa blir interkretsserien den viktigste arenaen for å vise seg frem og fokuset på å levere gode resultater også der blir sterkere.

- Det er viktig å skape vinnerskaller, og det er viktig at man spiller kamper som betyr noe, der det er viktig å kapre alle poengene, ikke bare spille for å få en kamp, sier Vålerenga-trener Raymond Mikkelsen.

Interkresserien på østlandet er Norges beste juniorserie.

- Det er fire -fem lag i serien som holder et høyt norsk nivå, det er det ikke tvil om, men det er ikke alle klubbene som prioriterer interkrtesserien. 2. divisjon og a-lagsspill går naturlig nok foran, men det er den juniorserien i Norge som holder høyest nivå.

- I enkeltkamper blir det toppet opp og da holder kampene meget høyt nivå.

Årets seier byr på gjensyn med noen gamle kjente.

- Sarpsborg og Ull/kisa er nye i årets serie. I tillegg er våre gode venner fra Kongsvinger er tilbake. Skal forøvrig hilse dem fra Andreas Holter, gliser Mikkelsen og referer til at noen av den tidligere VIF-trenerens uttalelser har skapt rabalder i de dype skogene i Hedmark.

Holter, som nå er trener for Adeccoliga-laget Strømmen, hadde som så mange andre Vålerenga-supportere et anstrengt forhold til klubben som gjerne bare går under navnet XXX. Etter en overbevisende 4-0-seier på Gjemselund sommeren 2005 var det en passe breial Vålerenga-trener som oppsummerte etter kampen.

- I dag gjør vi det vi må i perioder, resten av kampen leker vi oss. Vi tenner til når vi må. Resten av kampen er egentlig en slags ”power play”, ballbesittende trening for oss. Det synes vi er greit. Pasningstrening i kamp er suverent. Kongsvinger stiller med det de har. I dag har de ikke nubbsjans. Vi er totalt overlegne, kunne man lese på vif-fotball.no.

To år etter endte kampen på Gjemselund noe ufortjent med 2-1-seier til VIF.¿

- Kampen ble spilt på en potetåker som er langt fra det vi forbinder med en fotballbane. Det blir ikke fotballkamp under slike forhold. Kampene mot Kongsvinger er alltid en rekke med dødballer. Det er det eneste de spiller på. Fra første minutt var det lemping av lange baller mot en svær spiss som gikk i bakken så fort han ble pustet på. Spissen er god han, og blir sannsynligvis ennå bedre om han holder seg på beina. Vi er særlig glade for to ting i dag: Tre poeng og at vi er ferdige med Kongsvinger-turen for i år.

albir for
albir for

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere