Gå til sidens hovedinnhold

Tre ungdommer er funnet omkommet på fjellet

Letemannskapet har funnet de siste to savnede scooterkjørerne.

Tre personer er nå funnet omkommet på fjellet i Porsanger. De tre var en del av et scooterfølge på ni personer.

Sju av de ni savnede ungdommene på fjellet mellom Skaidi og Porsangerfjorden ble funnet i 02:15-tiden natt til fredag. Den ene av de sju ble bekreftet omkommet da Sea King-helikopteret hentet dem, ifølge Hovedredningssentralen, skriver Finnmark Dagblad.

To av mennene ble funnet klokken 02:15 natt til fredag.

De fem andre ble funnet et kvarter senere. Tre av de syv var kvinner.

Politiet hadde fredag morgen en pressekonferanse i Hammerfest. Der ble navnet på den omkomne frigitt: Andreas Hermo Jensen (18) fra Hammerfest.

Se bilder fra leteaksjonen her.

Klokken 09:35 ble to personer funnet omkommet på fjellet mellom fjellet mellom Skaidi og Porsangerfjorden.

Identiteten på de to ble ikke bekreftet, men politiet gikk ut med navnet på de to siste som var savnet: Stian Johansen og Mats Larsen, begge fra Hammerfest. Sannsynligvis er det de to som er funnet omkommet. Den siste kontakten med de to var torsdag morgen.

Støttegruppe
Mange hadde fredag formiddag skrevet på 18-åringens profilside på Facebook, som for eksempel. "Hvil i fred, Andreas", "Hvil i fred kompis, du e savna", "Hvil i fred andreas ? du kommer alltid til og bli huska som go gutten !", "Det går ikke opp for mæ det her... Kan ikke tro at det e sant... Hvil i fred, Andreas ?".

Det ble torsdag kveld, før de savnede ble funnet, opprettet en gruppe kalt "Ni personer værfast på fjellet, KOM HJEM!".

Fredag formiddag deltok 3.000 personer i denne gruppa. Også her var det mange kommentarer, som: "Helt ufattelig..Ord blir fattige..3 unge menneska:( Kondolerer familie og venner:( Hvil i fred!", "Dypeste medfølelse til familie, venner, bekjente og alle berørte av denne tragedien.", "Det her e så ufatteli trist, 3 unge gutta. Tre liv e gått tapt, og det e tre for mye... Kondolerer så mye til venna, famile og dem som e ramma av den her tragiske ulykka. Hvil i fred gutta ? :("

Har ikke sovet
Ordfører Alf E. Jakobsen i Hammerfest har ikke sovet natt til fredag.

- Dette går sterkt inn på folk. Hammerfest er et lite samfunn hvor alle kjenner alle. Det er trykket stemning i byen, sier Jakobsen.

Mange har hatt Bootleg som base natt til fredag, eller har vært oppe sammen med venner.

På pressekonferansen sa politiet at dette er en tragisk hendelse, men at det er gledelig at seks personer er funnet i live. Fredag morgen deltar 60 personer, skutere og beltevogner i letearbeidet.

For å overleve benyttet ungdommene skuterne sine i en egen halvsirkel, og bygde seg oopp snø rundt dette.

- Dette var godt tenkt og godt gjort, sa Terje Wikstrøm og Torbjørn Ås fra Vestfinnmark politidistrikt på pressekonferansen.

- Byens unge er i dag i krise
Hammerfest kommune kom fredag med en pressemelding;

- Hammerfest har mistet tre av sine unge, og i den anledning ønsker Hammerfest kommune å informere om følgende:

* Ungdomshuset Bootleg er åpent for ungdom i dag fredag frem til kl 16.00, samt melllom kl 18.00-19.00. Personell fra kommunens kriseteam er tilstede. Media vil ikke ha adgang.

* Klokken 16.00-1800 er det åpen kirke i Hammerfest. Alle er velkommen.

* Lørdag kl 12.00-15.00 er ungdomshuset Bootleg åpent for ungdom. Personell fra kommunens kriseteam er tilstede.

- Hammerfest kommune oppfordrer foresatte til byens unge, både de som er i Hammerfest eller på vinterferie andre steder, om å vise særlig omsorg for våre unge. Det er ønskelig at foresatte som eventuelt ikke er i Hammerfest sørger for å ha nødvendig kontakt med sine barn, og sikre at de har noen rundt seg. Byens unge er i dag i krise, og det er ønskelig at media viser særlig aktsomhet i denne situasjonen. Vi ber om at dette respekteres, slik at de unge skjermes fra media i dag, opplyser kommunen.

Les flere saker fra Finnmark Dagblad her.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året