RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre VIF-spillere starter mot Moldova

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Vålerenga har hele tre spillere fra start i Norges lag som møter Moldova borte på lørdag til en uhyre viktig EM-kvalifiseringskamp. – Morsomt og viktig for VIF som klubb, sier sportsdirektør Jan-Erik Aalbu til vif.no.

Jarl André Storbæk har vært et sikkert valg på landslagets høyreback den siste tiden, og det var ingen overraskelse at han ville starte mot Moldova. På midtstopperplass kommer Kjetil Wæhler inn, som erstatter for klubbkamerat Ronny Johnsen, som var tiltenkt plassen som erstatter for suspenderte Erik Hagen. I tillegg tar Christian Grindheim en plass på midtbanen, etter at Kristoffer Hæstad måtte melde forfall han også.

- Dette er fantastisk moro for klubben og spesielt for gutta. Vi har tre spillere som starter en kvalifiseringskamp for Norge. Det er spesielt og veldig gøy, og vi er det eneste laget som har tre mann på banen fra start, sier Aalbu til vif.no.

- Samtidig inspirerer dette de andre spillerne i klubben. Det kan også være viktig for klubben når vi jakter nye spillere. Eventuelt nye spillere ser at man kan være landslagsspiller og spille for Vålerenga.

Lar seg høre
Vålerenga med tre spillere er laget som leverer flest spillere i Norges startoppstilling. Nærmest er serieleder Brann, som har med to mann på laget.

- Det er klart dette lar seg høre. Dette er ingen treningskamp, men en utrolig viktig kamp om Norge ønsker å kvalifisere seg til EM. Vi som klubb må være litt stolte av dette, og dette er til inspirasjon for alle, sier Aalbu.

I tillegg til de nevnte tre, har Vålerenga to spillere på Islands A-landslag, Arni Gautur Arason og Gunnar Heidar Thorvaldsson, samt Jørgen Horn og Arnar Førsund på det norske U21-landslaget, som skal møte Nederland fredag 7.september kl. 20.00 på Fredrikstad Stadion.

- Dette tyder på at det er gjort mye riktig, og at det gjøres mye riktig i Vålerenga, selv om sesongen ikke har svart til forventningene, sier Aalbu.

- I høst føler jeg vi som klubb har kommet oss litt tilbake på sporet, og dette motiverer ikke minst alle som representerer landslagene, men også de andre spillerne i klubben. Vi skal gjøre alt vi kan for å ta med oss disse opplevelsene til å gjøre en god høst.

Viktig for spillerjakten
Selv om overgangsvinduet nettopp har stengt, åpner det et nytt igjen etter sesongslutt, og Vålerenga jobber daglig med neste års stall.

- Nå kartlegger vi hva vi ønsker å ha av stall i 2008-sesongen. Vi ser på hvem som skal bli værende, vi har noen kontrakter som løper ut etter sesongen, og der må vi gjøre vurderinger. Samtidig må vi se på hvilke typer og posisjoner vi ønsker å forsterke stallen med.

- Vi akter å jobbe grundig mot overgangsvinduets start, slik at vi finner de riktige typene. Da er det viktig å vise at vi leverer landslagsspillere. Samtidig har vi et fortrinn med at vi holder til i en stor by og at vi har en populær klubb. Summen av alt dette gjør det attraktivt å komme til Vålerenga. Det skal vi bygge videre på, avslutter Aalbu.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere