Gå til sidens hovedinnhold

Treåring dukket opp på IS-bilde ett år etter kidnappingenv

Fortvilet mor: - Jeg vil bare at noen skal hjelpe meg å finne ham.

For over ett år siden ble tre år gamle Ismail bortført av sin egen far. For første gang siden det fikk guttens mor nylig se det hun mener er sønnen - på et bilde som brukes i IS-propaganda.

Med en liten rifle hengende rundt halsen og gående hånd i hånd med det som skal være en IS-kriger er treåringen avbildet i et krigsherjet landskap. Bildet blir brukt som en del av en propaganda-kampanje for terrorgruppen på nett.

- Skulle passe sønnen mens hun var på ferie
Til en italiensk avis sier moren - Lidia Herrera - at hun er sikker på at det er sønnen på bildet.

- Det barnet er Ismail. Jeg ber hver dag for at han kommer tilbake til meg en dag.

Det var i november i fjor at Ismails far - Lidias fraseparerte ektemann - bortførte gutten og tok ham med fra hjemlandet Italia til Syria for å kjempe for terrorgruppen. Moren skulle på besøk til familiemedlemmer på Cuba, og faren fikk som vanlig ansvaret for å passe på sønnen.

- Hadde ingen mistanke
I stedet tok han gutten med seg til Syria og meldte seg for å kjempe for IS, noe moren aldri hadde trodd at kunne skje.

- Jeg hadde aldri en eneste mistanke om at mannen min var terrorist. Da jeg skjønte at de hadde reist til Syria falt min verden sammen. Min lille sønn i Syria. Du kan bare forsøke å forestille deg hvordan det føles for en mor å få en slik beskjed.

Det er ikke kjent nøyaktig når bildet er tatt, men det skal ikke være sannsynlig at det er faren gutten holder i hånden. Barnefaren skal nemlig ha blitt drept under kamper i september.

- Han er helt alene, han trenger meg. Jeg vil bare at noen skal hjelpe meg å finne ham, sa Herrera til italiensk tv nylig.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED
Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter

Kommentarer til denne saken