*Nettavisen* Nyheter.

Trebarnsfar erkjenner mishandling av kritisk skadd baby

Til politiet skal barnets mor ifølge fengslingskjennelsen ha forklart at faren ofte ristet babyen, og at barnet gråt kraftig. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Et foreldrepar er siktet for grov mishandling etter at datteren på tre måneder ble fraktet sykehus med livstruende skader. Faren erkjenner delvis straffskyld.

04.01.18 13:53

Foreldrene ble pågrepet på sykehus tredje juledag etter at datteren var blitt sendt dit med ambulanse. Ved 10-tiden torsdag var babyen fortsatt i live.

– Men prognosene for at hun vil overleve, er dårlige, sier politiadvokat Sturla Henriksbø ved Oslo politidistrikt til Aftenposten torsdag formiddag.

Til politiet skal barnets mor ifølge fengslingskjennelsen ha forklart at faren ofte ristet babyen, og at barnet gråt kraftig. Hun har imidlertid forklart at hun ikke forsto at det barnets far omtalte som «trøsteristing», var farlig. Barnets mor er siktet for passiv medvirkning, ettersom hun ikke skal ha grepet inn for å avverge mishandling. Hun nekter straffskyld.

Barnets far ble fredag varetektsfengslet i fire uker, siktet for grov vold mot datteren. Oslo tingrett la vekt på at han delvis har erkjent straffskyld for mishandlingen.

VG skriver at politiet undersøker om også andre familiemedlemmer har blitt utsatt for vold.

– Det er snakk om omfattende og muligens gjentakende vold mot et forsvarsløst, lite barn. Når politiet får informasjon om denne typen alvorlig vold, så legger vi ned et stort arbeid i å få avdekket hendelsesforløpet og etterforsket saken grundig, sier Henriksbø.

Mor og far er begge i 30-årene og ikke tidligere straffedømt. De er opprinnelig bosatt et annet sted i landet, men var i Oslo for å feire jul.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.