I februar vant det norske mobilselskapet Bipper en prestisjefull innovasjonspris på verdens største mobilmesse i Barcelona.

Les mer: Internasjonal prestisjepris til norsk mobiltjeneste

- Uvirkelig!
Nå signerer mobilgründer Silje Vallestad (31) en eksklusiv millionavtale med Motorola, en av verdens største og eldste mobilprodusenter.

- Dette er helt vanvittig verdifullt og litt uvirkelig, sier en entusiastisk Vallestad til Nettavisen.

- Avtalen med Motorola tilfører Bipper verdier for flere millioner, og i tillegg er vi sikret en solid partner som gir oss et solid fundament i vår globale satsing, sier Vallestad.

- Tett partnerskap
Bipper skal i samarbeid med Motorola tilby en tjeneste som skal gjøre barns mobilbruk tryggere.

Vallestad legger ikke skjul på at det er stort at Motorola velger å satse på Bipper.

- Det er utrolig stort at de satser på Bipper og velger oss som frontcase for sin nye iSim-plattform. Vi går ut på markedet sammen og har fått et veldig tett partnerskap, sier Vallestad.

- Gjør det mulig å nå hele verden
Motorolas nye iSim-plattform gjør det mulig å ta i bruk en hvilken som helst mobiltelefon på en rekke nye, innovative måter. Bipper er først ut i verden med å ta i bruk den nye plattformen.

Ifølge Vallestad er iSim et flortynt simkort som klistres under det vanlige simkortet fra mobiloperatøren. Det passer inn i så godt som alle mobiltelefoner fra alle mobilprodusenter.

- Avtalen med Motorola gjør det mulig å på en enkel måte nå hele verden med Bippers sikkerhetsløsning for barn, forteller Vallestad.

Dermed vil det ikke lenger spille noen rolle hva slags mobiltelefon barnet har, ettersom Bipper gir foreldrene full kontroll.

Gir foreldre kontroll
Sikkerhetsløsningen skal gi barn en tryggere mobil hverdag, gjennom en nettbasert mobilportal som gjør at foreldre kan bestemme hvordan barnet skal kunne bruke mobiltelefonen.

- Gjennom det tynne ekstrasimkortet og en portal på internett vil foreldre kunne ha oversikt over og definere hvordan de yngste barna skal bruke telefonen. Foreldrene kan styre med hvem, når og hvor mye barna får bruke mobilen. I tillegg inkluderer Bipper en trygghetsalarm og en lokaliseringstjeneste, sier Vallestad til Nettavisen.

Bipper ble startet av trebarnsmor Silje Vallestad i 2007, etter at hun i et år hadde lett etter en god trygghetsløsning for barns mobiltelefoner og mobilbruk. Letingen startet da hennes eldste datter kom i skolealder og ville ha mobiltelefon.

- Jeg fant ingen tilfredsstillende tjenester, og fant til slutt ut at jeg måtte utvikle den selv, sier Vallestad.

- Ny innovativ mobilbruk
Motorola gleder seg til å samarbeide med norske Bipper.

- Bipper, som er vår første partner på iSim, er et flott eksempel på en ny, innovativ mobiltjeneste, og vi ser fram til å jobbe sammen med dem med utrullingen av Bipper i Norge og Bulgaria, sier visepresident Eric Pradier i Motorola i en pressemelding.

Motorolas iSim kan også brukes i applikasjoner for mobilhandel, betalingstjenester, såkalte near field communication-tjenester (NFC) og en rekke andre tjenester.

- Familien skal ha råd til Bipper
Bipper skal lanseres i Norge i løpet av våren 2010 og i USA i august, men Vallestad ønsker ikke å si noe om eksakt når norske foreldre kan ta kontroll på barnas mobilbruk.

- Vi skal i gang med omfattende tester nå, og så snart vi har ryddet vekk eventuelle feil er vi klare for lansering, sier Vallestad.

Heller ikke prisen ønsker Vallestad å gå ut med.

- Bipper skal være noe familien har råd til. Det er ingen sammenlignbare tjenester i verden, men vi legger oss prismessig under tjenester som kan minne om Bipper. Dette skal være en tjeneste for alle, sier Vallestad.