Gå til sidens hovedinnhold

Tredobbelt Lucia på Prinsdal skole

Gammel overtro møtte moderne musikk da 4.-klassingene ved Prinsdal skole holdt hele tre forestillinger på Luciadagen.

Prinsdal: Ikke alle skoler markerer Luciadagen så grundig som Prinsdal. Der andre nøyer seg med et tog som tøffer gjennom klasserommene, setter Prinsdal like gjerne opp tre morgenforestillinger med lys, musikk og sang.

Lussi og Lucia

Torsdagens forestillinger tok for seg både den gamle nordiske tradisjonen med Lussinatten, og den italienske legenden om Sankta Lucia. Ut fra høyttalerne krøp musikk fra Jan Garbarek og Faithless.

Det var stemningsfylt i salen da alle de hvitkledde 4.-klassingene spaserte opp på scenen med lys i hånden.

- Vel anvendt tid

De sang, fortalte og spilte skuespill. Og ikke mindre enn tre Luciaer var å se, én fra hver klasse. Blant dem var Chantelle Dahle. Hun var både Lucia og sangsolist i forestillingen.

Det var veldig morsomt å synge for så mange, men jeg var litt nervøs også, kunne hun fortelle før saft og lussekatter kom på bordet etter siste forestilling.

Klasseforstander Sunniva Johnsen er ikke i tvil om at det å lage Luciaforestillinger er vel anvendt tid for elevene. Hun ser på det som et tverrfaglig prosjekt , og øvingene har blitt lagt til norsk-, musikk-, og håndverkstimene.

Vi har brukt tre uker på dette, og det er kjempebra for fellesskapet på klassetrinnet. Og så er det veldig sunt å komme seg litt ut av de vanlige rutinene, mener Johnsen.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin