RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Treg europeisk årsstart felte Hjellegjerde

Sist oppdatert:
Møbelprodusenten Hjellegjerde merket at europeiske konsumenter ikke kjøpte møbler i begynnelsen av året. Men nå er situasjonen normalisert
I en børsmelding fredag melder styret i Hjellegjerde om at møbelprodusenten opplever sviktende inntekter og ras i ordreinngangen for første kvartal. Resultatet blir derfor svakere enn ventet.

Omsetningen i første kvartal vil ende på 124,1 millioner kroner, som er en nedgang på 8,3 prosent fra samme kvartal i fjor. Driftsresultatet vil ende på 800.000 kroner, mens det i fjor endte på 13 millioner kroner.

Finansdirektør Roger Kornberg i Hjellegjerde sier til iMarkedet.no at ordreinngangen i januar var svært svak, noe som forplantet seg til omsetningen i februar og mars. Men i april har ordreinngangen tatt seg betraktelig opp.

Ordreinngangen er i april 14,8 prosent høyere enn samme måned i fjor.

Det er Tyskland, Frankrike og England som er de viktigste markedene for møbelprodusenten.

- Vi mener at ting nå er normalisert, og markedet har fått moment igjen, sier Kornberg til iMarkedet.no og forteller at konsumentene på kontinentet igjen har begynt å kjøpe møbler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere