RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Treg politietterforskning bekymrer statsadvokaten

Oslo (NTB): Én av fem volds- og voldtektssaker hos Oslo-politiet har ligget i mer enn ett år. Statsadvokaten i Oslo er bekymret for den lange saksbehandlingstiden.

I fjor lovet justisminister Grete Faremo (Ap) raskere behandling av volds- og voldtektssaker. Hun viste til en rekke tiltak. Tall Aftenposten har innhentet, viser at utviklingen går motsatt vei. Bare i Oslo ligger 688 volds- og seksualforbrytelser som ikke er påtaleavgjort per mai 2013. 133 saker - én av fem - har ligget i mer enn ett år. I snitt går det 50 dager etter at sakene er ferdig etterforsket til politiet tar en avgjørelse om å reise påtale.

Statsadvokatembetet reagerte på hvor mange gamle saker det fant i skuffene da det undersøkte forholdene ved seksjon for volds- og seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt i mai.

- Sakene er blitt liggende fordi de hadde tapt kampen om prioritet mot nyere saker. Flere av sakene var blitt til dels overraskende gamle, skriver Oslo statsadvokatembete i tilsynsrapporten.

Selv om mange av sakene er kompliserte, store og vanskelige, mener statsadvokatene dette ikke er noen unnskyldning.

- Påtalegruppen bør analysere egne arbeidsrutiner for om mulig å kunne bidra ytterligere til at den totale saksbehandlingstiden på seksjonen kortes ned, mener statsadvokatene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere