RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Treg start for Obamas helseforsikringer

Washington (NTB-DPA): President Barack Obamas prestisjefylte helsereform har fått en vanskelig start, og færre enn ventet har inngått avtaler om de nye helseforsikringene.

Omkring 106.000 mennesker har kunnet ta i bruk helseforsikringene som omfattes av Obamas reformer, viste offisiell amerikansk statistikk onsdag. Bare en firedel av dem har brukt regjeringens offisielle nettside, som har hatt store tekniske problemer.

Den nasjonale nettsiden healthcare.gov er hovedportalen for innbyggere som ønsker helseforsikring etter de nye lovene i 36 av USAs stater. 14 andre stater har lansert sine egne nettsider.

Regjeringstalsmenn har forsøkt å senke forventningene til antallet forsikringsavtaler inngått gjennom det nye systemet, og understreker at tallet på søknader vil øke når fristen for å melde seg på går ut neste år.

I alt 47 millioner amerikanere står uten helseforsikring og står i fare for å måtte dekke sykehusutgiftene av egen lomme hvis helsa skulle svikte. Obamas omstridte helsereform har som mål å senke andelen uten forsikring. De fleste amerikanere får sin helseforsikring gjennom jobben. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere