RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trege forhandlinger om Irans atomprogram

Sist oppdatert:
Bagdad (NTB-AFP-Reuters): Forhandlingene om Irans atomprogram fortsetter torsdag på overtid. Foreløpig er det ingen tegn til gjennombrudd.

Irans sjefforhandler Saeed Jalili uttalte før møtene startet i Bagdad onsdag at han håpet å kunne komme med positive nyheter innen et par dager. Men torsdag var det ingenting som tydet på at partene hadde greid å skape et felles grunnlag for eventuelle videre forhandlinger.

En iransk tjenestemann sier at det ikke er kommet nye elementer inn i samtalene.

- Det virker som om grunnlaget for en ny runde med samtaler ennå ikke er til stede, hvis ikke de to partene kommer til enighet i løpet av de to neste timene, sier han.

Det er EUs utenrikssjef Catherine Ashton som forhandler på vegne USA, Storbritannia, Frankrike, Russland, Kina og Tyskland - også kalt P5+1. Men i et møte torsdag morgen kom hun ikke med noe nytt som kan bringe samtalene fremover, ifølge den ikke navgitte iranske kilden.

Den nye forhandlingsrunden om Irans atomprogram startet med et møte i Istanbul i april og fortsatte onsdag i Bagdad. Meningen var at samtalene skulle avsluttes onsdag kveld, men natt til torsdag ble det klart at partene trengte mer tid. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere