RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tregt arbeid med å skape nye jobber i USA

Washington (NTB-AFÅ): Prosessen med å skape nye arbeidsplasser i privat sektor i USA gikk tregt i september, viser ferske tall. Den langsomme utviklingen styrker bekymringen for den amerikanske økonomien som helhet.

Ifølge selskapet ADP, som følger utviklingen i arbeidsmarkedet i USA tett, ble det skapt 166.000 nye arbeidsplasser i den private sektoren i måneden som gikk. Dette var færre enn analytikere hadde ventet, og for lite til at det er snakk om noen virkelig styrking av sysselsettingen.

- Arbeidsmarkedet ser ut til å ha blitt svekket de siste månedene. De pengepolitiske innstramningstiltakene har begynt å gå ut over opprettelsen av nye arbeidsplasser, sa Mark Zandi i analyseselskapet Moody's Analytics etter at onsdagens tall ble offentliggjort.

Sjeføkonom Ian Shepherdson i Pantheon Macroeconomics mener tallene viser at USAs sentralbank Federal Reserve gjorde rett i å vente med nedtrapping av stimuleringstiltakene for USAs økonomi.

- Denne avgjørelsen virker smartere for hver dag som går, sier han.

Shepherdson sier mye tyder på at nedtrappingen nå ikke kommer i gang før mars neste år. Tallene på nye arbeidsplasser er eneste viktige økonomiske statistikk som er ventet denne uken i USA, der mye offentlig virksomhet er lammet av budsjettstriden i Kongressen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere