Treholt-advokat fikk se de hemmelige mappene

Oslo (NTB): Arne Treholts advokat Harald Stabell fikk i desember i fjor tilgang til tusenvis av dokumenter som PST sitter på om den spiondømte nordmannen.

Det er første gang en av Arne Treholts advokater har fått tilgang til det myndighetene har lagret om Treholt, skriver ABC Nyheter.

- Jeg tilbrakte to-tre dager i desember hos PST. Men jeg har ikke fått kopi av dokumentene som utgjør den såkalte Foxtrot-saken, sier Stabell.

PST har lagret mange tusen sider om Arne Treholt, som i 1985 ble dømt for landssvik og spionasje til fordel for Sovjetunionen og Irak. Totalt dreier det seg om ni-ti store ringpermer med 200-300 sider hver, i tillegg til en rekke andre permer, sier Stabell.

Arne Treholt mener det er på tide at han og hans advokater får muligheten til å sjekke informasjonen i det omfattende materialet. Selv om Treholt og hans advokat ikke har hatt mulighet til å sette seg grundig inn i materialet, slår de fast at dokumentene vil kaste nytt lys over flere sider av saken. Treholt selv har ikke sett dokumentene ennå.

Ifølge ABC Nyheter viser dokumentene at overvåkingen startet 17 år før pågripelsen på Fornebu i 1984. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.