RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Wong Maye-E (AP)

Trekenguruen reddes

Utnyttet regnskog skal reddes av dyrepark.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Regnskogen på Huonhalvøya øst på Papua Ny-Guinea har et rikt dyreliv. Til nå har ikke området blitt beskyttet, men nå skal lokalbefolkningen hjelpe til, skriver Reuters.

Sjelden trekenguru
En av de sjeldne skapningene som lever i denne regnskogen er Matchies trekenguru. Denne står på IUCNs liste over truede dyrearter. Dårlig vern av regnskogen og utstakt jakt hart ført til at arten nesten er utryddet.

Lisa Dalbek i Seattle Woodland Park Zoo har i 12 år jobbet for å få med lokalbefolkningen på konservasjon av trekenguruene.

Nå har hun fått med seg 35 lokale innbyggere som på vegne av en befolkning på 10.000 innbyggere har sverget på å opprette en sikker sone for regnskogen. Disse skal jobbe spesielt opp mot trekenguruen.

Prosjektet er finansiert av Seattle Woodland Park Zoo i samarbeid med organisasjonene Conservation International og National Geographic.

Les mer fra Dittdyr. no:

Odin dyttet - må dø

Slakter ebolagriser

Derfor bør du velge Obama-hunden

Utnytting
Området hvor trekenguruen lever er rikt på karbon, og har derfor blitt kraftig utnyttet kommersielt. Det har vært utstrakt hogst og gruvevirksomhet, noe også lokalbefolkningen har irritert seg over.

- Alle kjenner noe som har blitt rammet av denne grove utnyttingen, sier Bruce Beehler fra Conservation International.

Befolkningen skal få støtte til utdanning, helse og alternative leveveier fra prosjektet. Beehler mener myndighetene har hjulpet lite til.

- De har lagt til rette for denne modellen. Mye av grunnen for utnyttingen er at myndighetene på Papua NY Guinea ikke har gitt lokalbefolkningen noen alternativer for utvikling, avslutter Bruce Beehler.

Har du noen gode dyrehistorier? Send tips til Dittdyr.no.

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten! Bestill her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere