*Nettavisen* Nyheter.

Trekker farevarsel: Plussgrader helt opp i 1000 meter

 

SNØ I HØYDEN: 0,7 plussgrader og nedbør på fylkesvei 45 i Skafså i Telemark fredag morgen. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Meteorologene gikk ut og advarte for vanskelige kjøreforhold i Buskerud og Telemark, men sier fredag morgen at det har gått bedre enn ventet.

11.10.19 09:31

OSLO (Nettavisen): - Dette ser ut til å ha gått greit. Det er plussgrader stort sett over alt i Sør-Norge, og du må opp i over 1000 meter for å finne minusgrader og snø, sier statsmeteorolog Marit Berger til Nettavisen fredag morgen.

- Vi trekker farevarselet nå. Det har gått bedre enn fryktet, sier hun.

Se oppdatert farevarsel på yr.no

Meteorologisk institutt hadde ute farevarsel for vanskelige kjøreforhold i Telemark og Buskerud. Varselet gjaldt fra fredag morgen i Telemark og fra fredag ettermiddag i Buskerud.

- Fra fredag morgen kan frysende regn forbigående gi lokalt vanskelige kjøreforhold i indre Telemark. Fra fredag ettermiddag gjelder faren for indre Buskerud, het det i varselet.

Nedbørsfront i Sør-Norge

Værsituasjonen i Sør-Norge fredag morgen er at nedbørsfronten ikke har nådd helt opp til Oslo ennå, men at den vil komme i løpet av formiddagen. Det ventes en grå og regnfull dag, og fronten ventes å bevege seg videre fra sørvest og nordover i løpet av dagen.

- I bakkant av nedbørsfronten kan det komme kraftige regnbyger, og det kan være litt torden i bygene, sier meteorologen.

Regn og regnbyger vil fortsette, men det blir kanskje noe bedre vær utover dagen i Sør-Norge, mens bygene kan henge igjen lenger i Agder-fylkene. Været er preget av ganske mild luft med minusgrader kun i høyden.

For Helgeland og Saltfjellet er det sendt ut farevarsel for mye snø. Varselet, som er sendt ut fredag morgen, gjelder for tidlig lørdag morgen til søndag morgen. Det ventes 5 til 10 centimeter snø over 400-500 meter på Helgeland og Saltfjellet.

Helgeværet

I et kort helgevarsel på Twitter melder Meteorologisk institutt at Nord-Norge kan regne med noen byger i helgen, men at disse holder seg ytterst på kysten lengst i nord. Det ventes litt regn sør i Nordland på lørdag, men ellers stort sett pent vær.

I Sør-Norge ventes helgeværet å bli preget av regnbyger i store deler av landsdelen.

- På lørdag derimot ser det ut til at Østlandet slipper unna, takket være vestavinden, skriver meteorologene.

Se de siste Twitter-meldingene fra Meteorologisk institutt her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.