Gå til sidens hovedinnhold

Trekker fram 22. juli-kortet

Frontene skjerpes mellom Jens og Erna - drøye tre uker før valget. Høyre-lederen stiller seg bak Kristin Clemets kritikk av statsministeren.

OSLO (NTB): Høyre-leder Erna Solberg stiller seg bak Civita-leder Kristin Clemets angrep på statsminister Jens Stoltenberg (Ap). Solberg mener det bare er å lese 22. juli-kommisjonens rapport for å se hvem som står for dårlig ledelse her i landet.

SISTE: Erna presiserer - sier kritikken ikke handler om 22. juli

- Knusende om hvordan samfunnet blir styrt
- Jeg merker meg at 22. juli-rapporten var en knusende rapport om hvordan det norske samfunnet blir styrt, og politistudien viser det samme, sier Solberg til Dagens Næringsliv.

Her er 22. juli-rapporten

Si din mening i kommentarfeltet under saken: Hva mener du om Jens og Ernas lederegenskaper?

Utspillet kommer dagen etter at Clemet angrep Stoltenberg for å ha sluppet for lett unna 22. juli-kommisjonens rapport. Clemets angrep på Stoltenberg kom som svar på at Stoltenberg tidligere denne uken gikk til angrep på Solbergs lederegenskaper. Stoltenberg var skeptisk til at Solberg ikke har klart å avklare det han mener er viktige spørsmål på borgerlig side.

Stoltenberg står fortsatt fast på sin kritikk.

- Jeg fastholder at det er et lederansvar å avklare hva slags regjeringsalternativ man går til valg på når man har varslet det for snart åtte år siden, sier Stoltenberg.

Etterlyser forbedringer

- Det at vi ikke er i havn med et borgerlig alternativ dreier seg om politiske realiteter og forskjellige partier. Jeg tror folk ser det, svarer Solberg.

Også Oslos ordfører Fabian Stang (H) støtter Clemet.

- Jeg er veldig enig med Clemet, sier han til Dagsavisen.

Stang mener Clemet reiser et viktig spørsmål. Den som angriper så offensivt som Stoltenberg gjør, «bør ha god orden i sine egne saker», sier Stang.

Stang legger til at det har vært litt vondt å se hvordan Stoltenberg i to år har sagt at ting skal gjøres bedre.

- Vi har ikke sett de forbedringene, sier Stang.

Hareide ikke enig
KrF-leder Knut Arild Hareide vil derimot ikke være med på den skarpe kritikken.

- Jeg er ikke enig, jeg syns både Erna og Jens er meget dyktige ledere. Det er de ulike politiske løsningene som vil avgjøre valget, sa Hareide til NRK under partilederutspørringen fredag morgen.

- Stor leder
Helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) kaster seg også inn i debatten. Til Klassekampen sier han at han synes Clemets utspill er veldig drøyt.

- Vi hadde en meget grundig debatt om Gjørv-kommisjonens rapport, og et samlet storting stilte seg bak rapportens konklusjoner, sier Støre.

Han mener Stoltenberg er en stor leder.

- Jeg har jobbet under mannen hver dag, hver uke, hver måned i åtte år. Hans politiske resultater taler for seg selv, og han er en av Europas største politiske ledere, sier Støre. (©NTB)

LIVEBLOGG: Nettavisens valgblogg tar temperaturen på valgkampen. Følg den her:

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken