Trekker Hegnar for retten

Trygve Hegnar, Finansavisen og journalist Jostein Løvås trekkes for retten av finansakrobat Thomas Øye, etter en serie artikler om Øyes utenlandsformue.

20.06.08 11:02

Thomas Øye er under konkursbehandling etter det som har blitt kalt Nores-historiens største private konkurs.

I august kjørte Finansavisen en serie om hans pengeforbruk, hvor de hevdet at han har stukket unna penger i utenlandske banker, samtidig som han er under konkursbehandling her hjemme. Påstander om hotellregninger i Dubai på opptil to millioner kroner og et vilt liv i Las Vegas ble fremsatt.

Nå går Øye til injuriesøksmål mot Finansavisen, dens eier og ansvarlige redaktør Trygve Hegnar, redaktør Geir Remman, samt journalist Jostein Løvås som skrev artikkelserien, melder Dagens Næringsliv.

Ifølge DN krever Thomas Øyes advokat Håkon Schiong at påstanden om at Øye har penger på bok i utlandet blir beklaget og mortifisert.

Blant annet vil en av Finansavisens kilder, tidligere Merrill Lynch-megler Thomas Coleman, uttale seg i favør av Øye i saken mot Finansavisen. Coleman samarbeidet med Øye, men røk uklar med ham og ble altså kilde for Finansavisen. Nå hevder han at han følte seg presset av Finansavisen til å tøye informasjonen han ga avisen, skriver Dagens Næringsliv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.